Gemeente Echt-Susteren


Samenwerking Brandweer Selfkant en Echt

vanaf 1 september gaat Brandweer Selfkant post Höngen-Saeffelen samenwerken met de brandweer post Echt voor het uitrukgebied Koningsbosch. Deze samenwerking is tot stand gekomen nadat de brandweer Selfkant besloot hun nieuwe brandweerkazerne te bouwen aan de rotonde van de Selfkantstrasse en de N274. De kazerne bevindt zich op een afstand van nog geen 3 kilometer vanaf de kern Koningsbosch. De samenwerking brengt veel voordelen met zich mee, waaronder een snellere hulpverlening voor de inwoners van Koningsbosch.

Brandweer Selfkant is momenteel bezig met de bouw van een nieuwe kazerne gelegen op de kruising van de Selfkantstrasse en de N274. In het weekend van 23 en 24 juli organiseert de brandweer een open dag rondom de nieuwe kazerne. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met de vrijwilligers van brandweer Höngen-Saeffelen en hun nieuwe brandweerkazerne.

Meer informatie
Indien u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen heeft over de samenwerking tussen brandweer Selfkant post Höngen-Saeffelen en post Echt kunt u contact opnemen met Geert van Pol via telefoonnummer 0475-484308 of per mail g.vanpol@echt-susteren.nl. Indien u meer informatie wenst over de opendag van brandweer Selfkant post Höngen-Saeffelen kunt u kijken op:

www.hoengen-saeffelen.de.

Verandering
Voor inwonwers van Koningsbosch geldt dat ze gewoon via het bekende alarmnummer 112 een melding kunnen doorgeven. De meldkamer zal er dan voor zorgen dat de melding wordt verwerkt en dat, afhankelijk van het incident, de brandweer Selfkant en/of Echt automatisch wordt gewaarschuwd. Voor inwoners van Koningsbosch kan dit betekenen, dat een van de twee brandweerkorpsen of beide korpsen op de plaats van het incident aanwezig zijn.

Â

Open dag brandweer Selfkant post Höngen-Saeffelen