Gemeente Helmond


Verkeersmaatregelen rondom Elkerliek

In omliggende straten van het Elkerliek ziekenhuis worden parkeerverboden ingevoerd. Dit moet parkeeroverlast in deze straten wegnemen.

In de omliggende straten komen parkeerverboden voor bepaalde delen van de dag, permanente parkeerverboden en gebieden met verboden stil te staan. De maatregelen gelden vanaf het moment dat de verkeersborden er staan.

Overlast

Sinds 2008 geldt op het parkeerterrein en in de parkeergarage van het Elkerliek ziekenhuis betaald parkeren. Personeel en bezoekers van het ziekenhuis parkeren daarom regelmatig in de omliggende straten, waar gratis geparkeerd kan worden. Dit leidt tot overlast voor de omwonenden, maar bijvoorbeeld ook voor vuilniswagens en de hulpdiensten.

Maatregelen

In de week van 4 tot en met 8 juli worden verkeersborden geplaatst en wordt gele markering langs de weg aangebracht. Vanaf het moment dat deze borden of markering zijn aangebracht, gelden de volgende maatregelen: parkeerverboden van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur, van 14.00 tot 15.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. De bezoekuren van het ziekenhuis vallen binnen deze tijden. Op een aantal plekken geldt een permanent parkeerverbod of een verbod om stil te staan.

Locaties

De maatregelen gelden in de Dr. Ariënslaan, Emmastraat, Mauritslaan, Prof. Dondersstraat en de directe omgeving van deze straten. In deze straten worden de verboden aangegeven met verkeersborden of met gele markering: een gele onderbroken streep voor een parkeerverbod en een gele doorgetrokken streep voor een verbod om stil te staan.

Handhaving

Zodra de verkeersmaatregelen van kracht zijn, zal Stichting Stadswacht Helmond intensief gaan controleren op de naleving hiervan. De boetes zijn niet mals. Het negeren van het parkeerverbod of het verbod stil te staan levert een boete op van 70 euro (plus 6 euro administratiekosten).

* Lees meer over de verkeersmaatregelen rondom het Elkerliek