Gemeente Helmond


Helmond in 2012 een drijvend podium rijker

Afgelopen vrijdag presenteerden leerlingen van het Technasium hun uitgewerkte ontwerp voor een drijvend podium in Helmond.

Begin dit jaar kregen de leerlingen van het Technasium de opdracht om een mobiel, drijvend podium te ontwerpen, dat onder andere past in de Zuid Willemsvaart. De bedoeling is dat het podium ingezet kan worden tijdens evenementen. In totaal werden uit 25 ontwerpen, drie ontwerpen gekozen. Het ontwerp van Olivier van der Cannen, Reinier de Leeuw en Hidde van Avendonk werd de winnaar.

Unieke samenwerking onderwijs, politiek en bedrijfsleven

Het unieke van dit project is dat onderwijs, politiek en bedrijfsleven samenwerken aan een product. De leerlingen van het Technasium ontwierpen een prototype, dat ze samen met het bedrijfsleven en de leerlingen van het ROC (Tom Janssen en Eric Zwart) verder hebben uitgewerkt.

Podium in 2012 in gebruik

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het opstellen van een bedrijfsplan. Als dat klaar is gaan leerlingen van het Vakcollege het podium maken. Het is de bedoeling dat het drijvende podium in het voorjaar van 2012 klaar is.