Politie Kennemerland

41 aangehouden drankrijders

Kennemerland, 04-07-2011

Drankrijders afgelopen weekend: 41 aanhoudingen

KENNEMERLAND De politie heeft afgelopen weekend weer vele drankrijders uit het verkeer gehaald. In totaal werden 41 drankrijders aangehouden in Haarlem, Heemstede, Hoofddorp, Beverwijk,Bennebroek, IJmuiden, Uitgeest en IJmuiden. Een groot aantal drankrijders bleek zo ernstig onder invloed te verkeren, dat de politie direct hun rijbewijs invorderde. De verkeerspolitie verrichte een aantal alcoholcontroles in o.a. Uitgeest, Haarlem en Heemstede en de basisteams haalde meerdere drankrijders van de weg tijdens hun surveillancediensten.

Hieronder een aantal aanhoudingen van de afgelopen 24 uur: HAARLEM/HEEMSTEDE, 4 juli De verkeerspolitie heeft tussen zondag 3 juli vanaf 18.00 uur tot maandag 4 juli 02.00 uur het verkeer in Heemstede en Haarlem gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. In totaal werden 12 drankrijders aangehouden; 10 in Haarlem en 2 drankrijders in Heemstede. In Heemstede werd door de verkeerspolitie tussen 18.00 en 20.00 uur gecontroleerd en werden 203 blaastesten afgenomen. Tijdens de controle in Heemstede bleek dat een 17-jarige bromfietser niet in bezit was van een rijbewijs: hij kreeg een boete mee en kon te voet verder. Ook werden twee openstaande boetes betaald en een persoon die voor de tweede maal was aangehouden omdat hij zonder rijbewijs had gereden, kon zijn auto inleveren. Zijn auto is tijdelijk in beslag genomen door de verkeerspolitie. In Haarlem werd tussen 21.00 en 02.00 uur gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol en hierbij moesten 479 bestuurders een blaastest afleggen. Van de 10 drankrijders werden 3 rijbewijzen ingevorderd, omdat zij zwaar onder invloed van alcohol verkeerden. Ook bleek hier een bestuurder niet in bezit van een geldig rijbewijs. Tegen alle drankrijders is proces verbaal opgemaakt.

UITGEEST, 3 juli De verkeerspolitie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie drankrijders aangehouden in Uitgeest. Eerder die avond werden al 5 drankrijders aangehouden. In de late avond en de zondagnacht werden nog eens 3 drankrijders uit het verkeer gehaald. Al deze 3 aangehouden bestuurders bleken zo ernstig onder invloed, dat de politie direct hun rijbewijs invorderde.

Hardrijder blijkt drankrijder
HAARLEM, 4 juli Toen de politie rond 01:45 uur over de Rijksstraatweg reed, zagen zij een auto rijden met hoge snelheid. Zij hebben de bestuurder, een 27-jarige Amsterdammer, aan de kant gezet en zagen tijdens de staandehouding dat de man bloeddoorlopen ogen had. De politie liet de bestuurder blazen en daaruit bleek dat hij onder invloed verkeerde. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Deze wees uit dat de Amsterdammer ruim tweemaal de maximale limiet had overschreden. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt en hij heeft een rijverbod gekregen.