Politie Midden- en West Brabant

Lastige kermisklant aangehouden in Etten-Leur

Etten-Leur, 04-07-2011 o De politie heeft zondagavond (3 juli) tijdens het toezicht op de kermis een 21-jarige man uit St Willebrord aangehouden. De dronken man wordt verdacht van het bedreigen van een 17-jarige knul met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ook had hij de agenten beledigd en zich verzet bij zijn arrestatie. Verder doet de politie onderzoek naar een nog onbekende man die twee portiers zondagavond aanviel met een stroomstootwapen

Een 17-jarige jongen uit Oudenbosch verklaarde op de Oude Bredaseweg nabij een café door een man bedreigd te zijn met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De dader was op hem afgelopen en had het wapen tegen zijn buik aangedrukt. Hij wist het wapen weg te duwen, waarna die man was weggerend richting de Nobelaer.

Op het kermisterrein zag hij dat dezelfde man ook een andere bezoeker lastig viel en betrokken raakte bij een opstootje met twee andere mannen. Agenten werden op de vechtpartij geattendeerd. Zij arresteerden de 21-jarige verdachte aanvankelijk voor het verstoren van de openbare orde en dronkenschap. Later kwam daar ook de bedreiging bij. De verdachte verzette zich bij zijn arrestatie, ook dit wordt in het dossier vastgelegd. Het gebruikte wapen was een neppistool dat de verdachte zegt gevonden te hebben op de kermis.

Rond 22.10 uur werd gemeld dat op het Oderkerkpad twee
beveiligingsmedewerkers door een man waren aangevallen met een stroomstootwapen. De twee portiers waren te hulp geschoten toen zij van omstanders hoorden dat een vrouw klappen en schoppen kreeg van haar vriend. Op het moment dat zij de dader aanspraken viel hij hen direct met een 'taser'. Een beveiliger werd op zijn buik geraakt, de ander op een van zijn handen. De dader wist te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mishandeling.

Laatst gewijzigd 04-07-2011 11:41 | © Regio Midden en West Brabant |