Provincie Noord-Holland

Laarzen Over 't Hek geëxposeerd op Landgoedfair

04 juli 2011 -

De collectie laarzen die cliënten van De Noorderhoeve en kunstenaars van Kunstschool Artiance samen met omwonenden beschilderden, zijn op zaterdag 2 juli geëxposeerd op de Landgoedfair op De Noorderhoeve.

De laarzen staan symbool voor het project Over 't Hek waar De Noorderhoeve, gemeente Bergen, provincie Noord-Holland en het Hoogheemraadschap samen een waterberging, natuur, duurzaam beheer, recreatie en educatie realiseren.

Het beschilderen van de laarzen vond plaats tijdens een artistieke ontmoeting op 30 juni in een weiland naast het plangebied. De omwonenden werden samen met wethouder Alwin Hietbrink, gedeputeerde Jaap Bond en hoogheemraad Rob Veenman rondgeleid langs de graafwerkzaamheden voor de waterberging. Bond benadrukte dat de provincie ondanks de rijksbezuinigingen blijft investeren in natuur. Door het wegvallen van rijkssubsidie dreigde het project zelfs helemaal niet door te gaan.

Een maand geleden ging in 't gebied Over 't Hek, tussen Bergen en Schoorl, de eerste schep in de grond voor de aanleg van een combinatie van waterberging natuur, natuurvriendelijke oevers en een laarzenwandelpad. Eind van het jaar is Over 't Hek een weidegebied met koeien, beheerd door cliënten van de Noorderhoeve. Bron foto: Cees de Gooijer Bron foto: Cees de Gooijer