Nederlands Uitgeversverbond

Library.nu: actie tegen illegale download site


* 4 juli 2011

*

Onlangs zijn wij door onze buitenlandse zusterorganisaties geattendeerd op de illegale website http://www.library.nu/ . Piraterijbestrijder Stichting BREIN is door GEU/GAU/UVW ingeschakeld om deze website uit te schakelen. Op deze website zijn door BREIN ruim 60.000 titels van diverse uitgevers aangetroffen. Een aanzienlijk deel van deze titels wordt door Nederlandse uitgevers uitgegeven. BREIN heeft een Excel-lijst aangemaakt van alle titels die op de website zijn aangetroffen.

Voor de bewijsvoering tegen de partij achter de website is het van groot belang dat NUV verneemt welke titel aan welke uitgeverij toebehoort. BREIN verneemt graag op korte termijn van u. Lees hier hoe u dat doet?

Gezien de omvang van het Excel- bestand is het aan te raden bij het doorzoeken ervan gebruik te maken van de zoekfunctie binnen Excel. Indien uw uitgeverij een zeer grote hoeveelheid titels uitgeeft, is het eveneens mogelijk om uw titellijst aan onze contactpersoon bij Stichting BREIN te sturen met het verzoek deze naast de titels die op library.nu zijn aangetroffen te leggen. BREIN beschikt hiervoor over geavanceerde zoekprogramma's.

Contactpersoon Stichting BREIN:

Jan van Voorn, Hoofd Handhaving

jan.van.voorn@anti-piracy.nl

Tel. o23-7997720

Overigens kunnen leden van de Boekengroepen te allen tijde via Google Alerts titels checken qua illegale downloads op het internet en deze via het registratieformulier op deze site aan Brein melden. Deze service is overigens alleen voor leden van NUV te gebruiken.

Contactpersoon bij het NUV inzake Brein is:

Raoul Eljon, Adjunct secretaris Economische en Juridische Zaken

r.eljon@nuv.nl

tel. 020-4309150