VisitDenmark


Wereldrecord in LEGOLAND Billund
Maandag, juli 04 2011

Bezoekers van het familiepark LEGOLAND in Billund hebben op vrijdag 1 juli jl. een wereldrecord gevestigd met de bouw van een 31,39 meter hoge toren. Hiermee is âs werelds hoogste LEGO toren teruggekeerd naar Denemarken.

Wereldrecord LEGOLAND
Wereldrecord LEGOLAND
Dinsdag 28 juni jl. startte de bouw en duizenden kinderen en volwassenen hielpen mee. Er werd gebouwd volgens een nauwkeurige instructie en onder begeleiding van ervaren LEGO bouwers. De toren van een half miljoen gekleurde LEGO steentjes met een gewicht van een halve ton was afgelopen weekend in LEGOLAND Billund te bewonderen en wordt vandaag in ongeveer acht uur tijd weer afgebroken door een team van dertig personen.

Het nieuwe wereldrecord is veroverd op Brazilië, waar in april van dit jaar een LEGO toren is gebouwd met een totale hoogte van 31,19 meter. Een jaar geleden werd het wereldrecord van de hoogste LEGO toren nog gevestigd in het Noord-Hollandse Limmen. Zoân 700.000 steentjes en 1800 vrijwilligers waren toen nodig voor het 30,52 meter hoge bouwwerk. De toren stond eerder al in wereldsteden als Toronto, Hongkong, Moskou, Sydney, Seoul, Londen, Tokio en München.
Het eerste wereldrecord werd in 1980 in Engeland gevestigd door de heer Milton Keynes. Hij bouwde een LEGO toren van 13,1 meter.

Het gezinspark LEGOLAND ligt in het plaatsje Billund in het zuiden van Denemarken, op zoân 700 kilometer van Utrecht. Het park opende in 1968 en bestaat uit 59 miljoen LEGO steentjes. Dit seizoen is het park nog geopend tot 30 oktober. De nieuwste attractie is het Star Wars gedeelte in Miniland.
Het park LEGOLAND, Hotel LEGOLAND, het grote Lalandia Vakantiepark en het nabijgelegen Givskud ZOO vormen samen het LEGOLAND Billund Resort.

Meer informatie over LEGOLAND en het resort via: www.visitdenmark.nl/legolandresort

Bij VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, zijn vakantiepakketten verkrijgbaar met onder meer een folder van LEGOLAND en een landkaart van Denemarken. Op
www.visitdenmark.nl/legolandresort staat de exacte inhoud van de pakketten en kan men een bestelling plaatsen.