ProRail

Persbericht


01-07-2011

Keerwanden en klimplanten bij sporen in Arnhem

Groene keerwanden, geluidsschermen en de herplant van het talud. Het zijn voorbeelden van het inrichtingsplan dat ProRail en gemeente Arnhem samen met omwonenden hebben opgesteld voor de omgeving van station Arnhem. Voor het project Sporen in Arnhem vinden grote infrastructurele werken rond het spoor plaats, waardoor de openbare ruimte opnieuw moet worden ingericht.

De nieuwe inrichting is gemaakt in opdracht van ProRail en gemeente Arnhem en is met de betrokken bewoners van de deelgebieden besproken tijdens verschillende gesprekken. In totaal gaat het om vijf locaties waar sprake is van een nieuwe inrichting. Deze nieuwe inrichting staat beschreven in inrichtingsplannen, die 28 juni 2011 door het college van burgemeester en wethouders zijn vastgesteld.

Locaties


* de Sonsbeeksingel/Jansbuitensingel

* de Amsterdamseweg/Sonsbeekuitgang station/corridor kantoor Le Maire
* Boompjesstraat

* de Beaulieulocatie/Noordelijke Parallelweg
* de Heijenoordseweg/Zuidelijke Parallelweg

Uitwerking

Op de verschillende locaties is maatwerk geleverd. Daarbij gaat het om een mix van soms noodzakelijke geluidsschermen, keerwanden en groenvoorziening. Bij de Sonsbeeksingel en Amsterdamseweg is bijvoorbeeld ook een door UN Studio ontworpen gaaswerk met verschillende klimplanten voorzien. Bij de Boompjesstraat wordt het talud opnieuw beplant.

Bij de Heijenoordseweg en de Zuidelijke Parallelweg wordt (gedeeltelijk) een geluidscherm geplaatst dat bestaat uit korven gevuld met lava, die vervolgens beplant worden. Bij de Beaulieuflat is een balkon gebouwd boven het extra spoor. Deze ruimte krijgt een nieuwe inrichting. De weg wordt hier verlegd. Parkeergelegenheid en groen worden aangelegd.

Exact

Voor een precieze omschrijving van alle inrichtingsplannen en tekeningen is meer informatie te vinden op de website van ProRail. Betrokkenen zijn en worden ook geinformeerd per brief.

Overige werk

Naast de hierboven genoemde vijf locaties moeten ook op andere plekken langs het spoor bomen en bosplantsoen worden heringeplant. Hieronder vallen onder ander âde puntâ â nabij spoorkruising Arnhem â Nijmegen, Arnhem â Utrecht.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.keerwandenenklimplantenbijspore ninarnhem&category=Regionaal]