Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.05 uur

Utrecht, 04-07-2011

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Op maandagochtend is een woninginbreker aangehouden.

Omstreeks 05.00 uur kreeg de politie een melding van een man die aan het inbreken was in een woning aan de Adelaarstraat. Agenten gingen ter plaatse en zochten aan de hand van het signalement naar de verdachte. Zij troffen hem aan in een tuin aan de Adelaarstraat. De 39-jarige man uit Somalië werd aangehouden en is ingesloten op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

UTRECHT Op zondagavond werd een man aangehouden, omdat hij een vrouw had beroofd van haar tas.

Rond 20.45 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw zojuist was beroofd van haar tas op t Goylaan. Een 23-jarige vrouw uit Utrecht zat op een bankje in de bushalte, toen een man naast haar kwam zitten. Vervolgens beroofde hij haar van haar tas en ging ervandoor richting Lunetten. Agenten gingen direct ter plaatse en aan de hand van het signalement kon de verdachte worden aangehouden op de Ridderlaan. De 45-jarige man uit Utrecht is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Een man raakte op zondagavond gewond bij een eenzijdige aanrijding.

De politie kreeg rond 21.10 uur een melding van een aanrijding op de Amstelstraat. Agenten gingen ter plaatse en daar bleek dat een man tegen het verkeer in was gereden en tegen een bloembak was gebotst. De brandweer moest het voertuig openknippen. De 21-jarige man uit Utrecht is met pijn in zijn nek door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Twee mannen raakten op zondagavond gewond bij een verkeersongeval.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval tussen een auto en een scooter op de Amsterdamsestraatweg, ter hoogte van de Meidoornstraat. Twee mannen van 18 en 19 uit Utrecht reden op een scooter. Een 26-jarige man ook afkomstig uit Utrecht, reed in een auto. Een aanrijding ontstond, waarbij de twee mannen op de scooter gewond raakten. Zij zijn per ambulance met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Autokrakers aangehouden

VLEUTEN In de nacht van zondag op maandag werden drie mannen aangehouden, omdat zij ingebroken hadden in een auto.

Rond 00.25 uur kreeg de politie een melding dat een aantal jongeren over een hek waren geklommen bij een kinderboerderij aan de Ridderhoflaan. Toen een getuige de jongens riep gingen ze ervandoor. Agenten hebben gezocht, maar troffen ze niet meer aan. Even later werden zij op de Burgemeester van den Heidelaan gewenkt door een jongen, die voldeed aan het signalement van de eerder gedane melding. Deze 19-jarige man uit Vleuten vertelde dat hij betrokken was geweest bij een autokraak op de Odenveltlaan. Hij werd aangehouden. Later kon de politie nog twee mannen van 18 jaar uit Vleuten aanhouden. De mannen zijn ingesloten op het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drugs

UTRECHT Op zondagavond werd een man aangehouden en een vrachtwagen in beslag genomen.

Na binnengekomen informatie hield de politie op zondagavond omstreeks 19.00 uur een vrachtwagen staande op de Atoomweg, omdat zij het vermoeden hadden dat er drugs in werd vervoerd. Een drugshond van de Douane kwam ter plaatse en hij sloeg aan op de aanwezigheid van drugs. Hierop werd de vrachtwagen in beslag genomen voor onderzoek. Er werden enkele tientallen kilo's drugs aangetroffen in het voertuig. De 39-jarige bestuurder uit Hengelo werd aangehouden op grond van de Opiumwet. De politie heeft de zaak in onderzoek.