Vestia


4-7-2011

Nieuwe woningen Finnenburg en Hongarenburg

---

Woningcorporatie Vestia gaat in Mariahoeve 310 nieuwe woningen en bijbehorende parkeervoorzieningen ontwikkelen. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het stedenbouwkundig kader voor de gebiedsontwikkeling aan de Finnenburg, Hongarenburg, Hendrinaland en Margarethaland. De plannen passen in de in 2008 vastgestelde Toekomstvisie voor Mariahoeve.

Wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie): "Ik ben blij dat er weer een nieuwe stap is gezet in de ontwikkeling van Mariahoeve. Mariahoeve is een bijzondere wijk: goed bereikbaar en dicht bij het centrum van de stad, en tegelijkertijd ook rustig en groen. Een ideale woonwijk voor gezinnen. Met de nieuwe woningen biedt Mariahoeve nog meer kansen voor deze doelgroep."

De gebiedsontwikkeling Finnenburg Margarethaland gebeurt in twee fases. Als eerste wordt gestart met de sloop van de wooncomplexen aan de Finnenburg en Hongarenburg. Op deze plek komen 50 nieuwe koop eengezinswoningen en 110 sociale huurappartementen. Vanaf begin 2012 wordt het gebied aangewezen als actiegebied. Daarmee krijgen de huidige bewoners voorrang bij het zoeken naar een nieuwe woning. De sloop start in 2013 en naar verwachting kunnen de eerste eengezinswoningen en appartementen vanaf 2014 betrokken worden. De tweede fase aan het Margarethaland en Hendrinaland. start naar verwachting in 2013. Hier komen circa 80 eengezinswoningen en circa 85 appartementen.

Royaal Mariahoeve
Mariahoeve is in veel opzichten bijzonder. De wijk is royaal opgezet, ligt vlakbij het centrum en is goed bereikbaar. Het is een zeer groene wijk, met veel voorzieningen. Mensen gaan op een prettige manier met elkaar om. De wijk heeft dus veel voordelen. Maar om achteruitgang te voorkomen, is vernieuwing noodzakelijk. Daarom wordt aan de wijk gewerkt, onder het motto `Royaal Mariahoeve'. Een ingrijpende herstructurering is niet nodig. De gemeente Den Haag en de woningcorporaties Haag Wonen, Staedion en Vestia investeren in allerlei projecten op het gebied van wonen, wijkeconomie, leefbaarheid, cultuur en wijkvoorzieningen. De voortgangsrapportage en meer informatie over de plannen is te vinden op www.royaalmariahoeve.nl.


*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

Nieuwbouw
Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 73.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.