Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ermelo - Vrouwen op heterdaad betrapt van diefstal koper  |

Op zondagavond 3 juli zijn twee vrouwen overlopen, terwijl ze koper aan het stelen waren bij een bedrijf op de Hessenmeer in Ermelo. Het ging om een 23-jarige vrouw uit Putten en een 34-jarige vrouw zonder vaste woon- en verblijfplaats.


Een getuige zag rond 21.30 uur een verdachte auto staan op het terrein aan de Hessenmeer in Ermelo en belde de eigenaar. Een familielid nam een kijkje op het terrein en liep een vrouw met gereedschap tegen het lijf en hield haar staande. Een andere getuige hielp het familielid en hield even later een tweede vrouw staande, waarna ze meteen de politie belden. Agenten gingen ter plaatse en brachten de twee verdachten voor nader verhoor naar het politiebureau. De auto, die op het terrein stond was van één van de vrouwen. Daarin lagen de gestolen goederen. Deze zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.


2011091565

|     |Heerde - Inbraak bedrijf; getuigenoproep                  |

In de nacht van zaterdag op zondag 3 juli is er ingebroken in een bedrijf op de Molenweg in Heerde. Het is nog niet duidelijk wat er is weggenomen.


De inbraak werd zondagmiddag ontdekt en gemeld. Men heeft het hek vernield om het terrein op te komen en een deur geforceerd om een opslagloods in te komen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen, die iets gezien hebben, dat met deze inbraak in verband kan worden gebracht. Tips kunnen gemeld worden via 0900-8844.


2011091481

|     |Wapenveld - Inbraak woning                                |

Op zondag 3 juli overdag heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning op de Mosweg in Wapenveld. Er werden onder meer sieraden weggenomen.


De inbraak werd zondagavond door de eigenaresse van de woning ontdekt en gemeld. Men heeft een raam vernield om binnen te komen. De politie stelt een onderzoek in.


2011091609

|     |Harderwijk - Getuigenoproep; tasjesdiefstal               |

Op zondagavond 3 juli heeft er een diefstal van een tas plaatsgevonden op het fietspad op de Zuiderbreedte in Harderwijk. Dankzij een getuige heeft de gedupeerde haar tas terug. De dader liet daarbij zijn fiets achter en vluchtte te voet. De politie zoekt getuigen.


De diefstal van de tas vond rond 21.45 uur plaats op het fietspad van de Zuiderbreedte. Een 48-jarige vrouw uit Harderwijk fietste in de richting van Ermelo, toen een jongen ook op een fiets haar tasje uit de fietsmand griste. Ze achtervolgde de verdachte en riep onderweg de hulp in van passanten. Een passant ging achter de dader aan en wist hem op de Westermeenweg staande te houden. Op het moment, dat de passant de politie wilde bellen, ging de verdachte er te voet vandoor en liet daarbij z'n fiets en de handtas achter. Hij vluchtte in de richting van de Stadsweide. De fiets is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen, die de verdachte hebben zien rennen of weten wie de verdacht is. Daarnaast is de politie op zoek naar de bestuurder van een bromfiets, die ter plaatse ook heeft geholpen. Tips kunnen gemeld worden via 0900-8844.


2011091588


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --