Politie Gelderland-Midden

Weer verdachte aangehouden steekpartij Westervoort
Publicatiedatum: 4-7-2011 12:44:56

WESTERVOORT - In het onderzoek naar een steekpartij op de Dorpstraat in Westervoort, begin september vorig jaar, heeft de recherche afgelopen vrijdag 1 juni weer een verdachte aangehouden. Het gaat om een 25-jarige Arnhemmer. Bij de steekpartij raakte destijds een 35-jarige inwoner van Westervoort gewond.

De politie kwam de Arnhemmer op het spoor na onderzoek van DNA-materiaal, dat met de verdachte bleek te matchen. In het onderzoek werden al eerder twee verdachten aangehouden: een 44-jarige man uit Meppel en een 30-jarige Velpenaar.

Woordenwisseling
In de late avonduren van vrijdagavond 3 september bleek het slachtoffer tijdens festiviteiten op de Dorpstraat met een mes te zijn gestoken na een woordenwisseling. Omstanders wisten de 44-jarige Meppelnaar aan te houden en aan de politie over te dragen. Het slachtoffer moest voor behandeling naar het ziekenhuis en kon na enkele dagen weer naar huis. In het daaropvolgende onderzoek werd op 27 september de Velpenaar aangehouden. Beiden worden nog steeds verdacht betrokken te zijn bij het incident maar zitten niet meer vast.

Ander delict
DNA-onderzoek aan de hand van aangetroffen sporen vertoonde een match met de 25-jarige Arnhemmer. De man bleek vast te zitten voor een ander delict en werd afgelopen vrijdag aangehouden in het Huis van Bewaring, waar hij op dat moment verbleef. De Arnhemmer wordt vandaag, maandag 4 juli, voorgeleid aan de rechter commissaris. Onderzocht wordt wat zijn rol in het geheel is geweest.
(2010098506-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---