Gemeente Leudal


Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor de heren Huub Beurskens, Cor Lambers en Jan Waeijen uit Haelen

De gedecoreerden samen met hun echtgenoten. vlnr Jan Waeyen, Huub Beurskens en Cor Lambers

Op vrijdag 1 juli 2011 werd aan de heren H.J.J.M Beurskens (Huub), C.G.E Lambers (Cor) en J.R.L Waeijen (Jan) een koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal opgespeld.

Genoemde heren zijn vele jaren lid van harmonie Philomena Haelen en zijn te kenschetsen als zgn `golden boys'; harde werkers op de achtergrond die veel klussen klaren die zeer waardevol zijn voor de continuïteit van de activiteiten binnen de vereniging. Als actieve vrijwilligers zijn ze meer dan 35 jaar lid van de werkgroep evenementen. Bij de vele optredens van harmonie Philomena zijn de heren belast met de technische zaken als opbouw, licht, geluid enz.

Ook zijn de heren Waeijen en Lambers collectant van de harmonieverjaardagsactie, een activiteit die veel geld opbrengt ten behoeve van de verenigingskas. Deze actie kent ruim 1500 deelnemers.

De heer Beurskens is tweede dirigent van de harmonie en treedt als zodanig op bij vooral buitenactiviteiten als serenades, processie enz.

De versierselen worden uitgereikt bij gelegenheid van Vijverfeesten Aldenghoor tijdens het 90-jarig bestaan van harmonie Philomena. De heren worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.