Gemeente Rotterdam

summer school en summer factory

04 juli 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

De Summer School is een programma voor kinderen uit Oudeland en Meeuwenplaat.
Summerschool

KInderen maken tijdens de Summerschool kennis met allerlei soorten beroepen.

Tijdens deze Summer School mogen kinderen van 10 tot en met 13 jaar een week lang, van 11 tot en met 15 juli, kennis maken met allerlei beroepen. Dit is een initiatief van de deelgemeente Hoogvliet en Woonbron.

Horizon verbreden

Welke beroepen zijn er allemaal en als je dat weet, hoe wordt je dat dan? Vaak ontbreekt het in de dagelijkse omgeving aan rolmodellen en hebben kinderen geen realistisch beeld van wat er nodig is om later een beroep uit te oefenen. Welke opleiding moet je volgen voor bijvoorbeeld het beroep van orthodontist, makelaar, schoonmaker of cultuurscout? Door de kinderen kennis te laten maken met de mensen die een bepaald beroep uitoefenen en ze honderduit te laten vragen komen ze te weten wat er bij komt kijken om je toekomstverwachtingen waar te maken. Zo kunnen de kinderen hun horizon verbreden en krijgen ze de kans om zich te oriënteren op hun toekomst.

Betrokken ouders

Het project is gratis en deelname is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Door de organisatie worden ook ouders bij het project betrokken. Aan hen wordt gevraagd hun kinderen te motiveren en te stimuleren om aanwezig te zijn en om de geboden kans optimaal te benutten. Na afloop van de Summerschool, waar ook veel uitstapjes en workshops op de agenda staan, krijgen de kinderen van een `mistery guest een certificaat uitgereikt. De ouders en/of verzorgers, familieleden en vrienden worden hierbij uitgenodigd.

Summerfactory

De Summer School is een onderdeel van het zomerprogramma `Summer Factory'. Dit is een compleet en gratis programma van zomeractiviteiten voor jongeren dat van 4 juli tot en met 13 augustus in Oudeland wordt georganiseerd door de deelgemeente Hoogvliet, samen met een aantal Hoogvlietse instellingen. Informatie over het volledige programma van de `Summer Factory' is verkrijgbaar in de Stadswinkel en bij Woonbron aan de Kinheim 15.

Aanvullende informatie

Bekijk hier de folder van The Summer Factory