Gemeente Rotterdam

werkzaamheden a15

Dynamische borden met route-informatie

04 juli 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

In de regio's Rotterdam en Den Haag zijn regelscenario's gemaakt voor het verkeer.
Werkzaamheden

Werkzaamheden A15

Ze zijn bedoeld om in de drukke spitsperioden het verkeer zodanig te kunnen sturen, dat het ontstaan van files zo veel mogelijk wordt beperkt. Speciale aandacht is er voor de A15-corridor, waarlangs veel mensen wonen en werken. De komende jaren wordt de verbreding van de A15 Maasvlakte-Vaanplein uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden zullen weliswaar het gelijke aantal rijstroken op de A15 beschikbaar zijn maar helemaal zonder hinder zal het project niet kunnen worden uitgevoerd.

In deze regelscenario's zijn routes vastgesteld, waarover verkeer mag worden geleid. Een aantal routes begint in Hoogvliet; deze routes zijn bedoeld om het verkeer uit Hoogvliet alternatieve routes te kunnen bieden als de snelste route via de A15 is geblokkeerd of vertraagd. Er zijn zowel routes naar het havengebied en Voorne-Putten als in de richting Rotterdam.

In Hoogvliet zullen in de eerste week van juli voor deze routes twee dynamische borden (Dynamisch Route-Informatie Panelen) worden aangelegd bij de kruising van de Aveling met de Groene Kruisweg.

Komend najaar worden deze borden in gebruik genomen en kan de route-informatie worden getoond. Als er geen files zijn kunnen reistijden worden getoond, bij files en vertragingen kan een route-advies worden gegeven.