Watersportverbond - KNWV

Bodegraven/Reeuwijk wint eerste NRE

maandag 4 juli 2011

Bodegraven/Reeuwijk won zondag het eerste Nationaal Regenboog
Evenement, zij ontvingen na afloop de zilveren Regenboog. Het Groene Hart pakte de tweede plaats overall en Alphen aan de Rijn sleepte op het nippertje de bronzen plek in de wacht.

Nieuwkoop was de laatste stop van het Nationaal Regenboog Evenement 2011. Het werd een waardige uitsmijter. Tientallen toeschouwerboten verzamelden zich op de plas, in de tuinen langs het water verschenen zitjes, mensen stonden op balkons en de steigers van W.S.V. Noord-Zuid stonden bomvol met publiek.

Chaotische slotdag
Klassementleider Bodegraven/Reeuwijk pakte de tweede zege, al zeilde het trio een rondje te weinig. Dat deed uiteindelijk iedereen en er volgden geen protest. In de afsluitende race stevende Teylingen af op de overwinning, gevolgd door Stichtse Vecht en Leiden. Dit drietal finishte opnieuw een ronde te vroeg, terwijl de De Ronde Venen doorzette en zo dus de leiding overnam.

Zilveren Regenboog naar Bedegraven/Reeuwijk
Het was niet echt een verrassing meer dat de zilveren Regenboog naar Bodegraven/Reeuwijk zijn gaan. Hoewel stuurman Mark Neeleman zich vooraf niet rijk rekende. âWe moesten toch nog wel hard varen, want onze belangrijkste concurrent (Groene Hart) zeilde vandaag de eerste wedstrijden natuurlijk ook goed.â

Uitslagen
Top vijf einduitslag na vijftien wedstrijden, inclusief twee
aftrekraces:

1. Bodegraven/Reeuwlijk, 25 punten

2. Groene Hart, 47 punten

3. Alphen aan den Rijn, 71 punten

4. De Ronde Venen, 71 punten

5. Groene Hart- BvT, 80 punten
Voor een overzicht van alle uitslagen ga naar
www.nationaalregenboogevenement.nl

Fotograaf: Wim Haze