Politie Hollands Midden

Gouda - Veel autoinbraken Hoeven- en Lustenbuurt

Gouda, 04-07-2011 o In de nacht van zaterdag op zondag 2 op 3 juli is ingebroken in 19 autos in hoeven en lustenbuurt. Even na 03.00 uur werd de politie gebeld door iemand die een autoalarm af hoorde gaan. Toen de politie ter plaatse kwam zagen ze direct dat op de Debora Hoeve van 5 autos de ruiten waren ingeslagen.

Een getuige heeft een blanke, blonde jongen van ongeveer 20 jaar bij de autos gezien. Hij droeg een grijze trui. De politie heeft uitgebreid in de buurt gezocht, maar de persoon niet aangetroffen. Korte tijd later werd gemeld dat ook bij autos in de lustenbuurt de ruit was ingeslagen. Ook hier is niemand meer aangetroffen. De politie heeft inmiddels 15 aangiftes binnen en wacht op nog minimaal 4 aangiftes. Uit de meeste autos is niets gestolen, maar de dashboardkastjes zijn wel doorzocht, er is wel minimaal één navigatiesysteem weggenomen. De politie heeft al een aantal getuigen gehoord, maar verzoekt nieuwe getuigen zich te melden via 0900-8844. Verdachte situatie? Bel de politie! De politie heeft bij het oplossen van autoinbraken de hulp van de inwoners van Gouda nodig. Let u op verdachte situatie zoals:

Gluren in een rij auto's Auto-inbrekers gluren ook vaak in verschillende auto's op zoek naar een achtergelaten tas, telefoon of navigatiesysteem.

Op de uitkijk staan Auto-inbrekers werken vaak samen. Een van de dieven staat bijvoorbeeld op de uitkijk, terwijl een andere dief wacht op een seintje. Ze houden daarbij vaak contact via mobiele telefoons.

Een paar keer terugkomen Een auto-inbreker is op zoek naar het juiste moment om toe te slaan. Om de omgeving en de situatie goed in zich op te nemen, komt de verdachte vaak een aantal keer terug.

Lang rond een auto hangen Voordat een auto-inbreker toeslaat is hij regelmatig lang te zien in de buurt van de auto. Soms wordt er vooraf zelfs uitgebreid tegenaan gehangen of geleund. Ziet u dit soort situaties, noteer signalementen en kentekens en bel altijd de politie via 112. De politie kan dan snel ter plaatse zijn om de auto-inbrekers te pakken. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u een melding maken via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Alle informatie is welkom én nodig zodat de politie daders kan opsporen en oppakken. Bedenkt u zich later dat u (mogelijk) getuige bent geweest van een autoinbraak, bel dan 0900-8844.

Geef dieven geen kans Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat u altijd op auto op slot doet en nooit spullen in uw auto achterlaat. Geen navigatiesysteem en autoradio, maar ook geen boodschappen of kleding, want dit trekt namelijk de aandacht van dieven. Al zijn de spullen niet veel waard, alleen al een ingeslagen ruit is vervelend en kost geld.