Politie Rotterdam Rijnmond

Description: Datum incident: 04-07-2011 Locatie: Blijvenburgstraat Rotterdam


ROTTERDAM - Politieagenten hielden zondagochtend op heterdaad een man aan voor diefstal van koper en een CV-ketel uit een flatwoning. Naar de Rotterdammer liep al een onderzoek nadat hij eerder op Radio Rijnmond vertelde koperen leidingen uit zijn flatwoning te slopen om vervolgens te verkopen.






Om 09:35 uur kreeg de politie een melding van inbraak in een flatwoning aan de Blijvenburgstraat in Rotterdam-Overschie. Ter plaatse troffen agenten op één etage bij meerdere woningen gebroken ruiten aan. Uit één van de woningen kwam een man door het raam naar buiten geklauterd. Agenten hielden de 38-jarige Rotterdammer aan.

Uit onderzoek bleek dat in de flatwoningen koperen leidingen en CV-ketels waren weggehaald. Tevens zijn gereedschappen aangetroffen. Deze zijn inbeslaggenomen. De verdachte is overgebracht naar Bureau Marconiplein. De man, die op 17 juni op Radio Rijnmond vertelde koperen leidingen uit de flat te slopen om vervolgens te verkopen, is ingesloten en inverzekeringgesteld. De districtsrecherche van Rotterdam-West heeft beide zaken in onderzoek.