KNHS

Falsterbö komende halteplaats voor springruiters 4 juli 2011
Falsterbo

ERMELO (KNHS) - "We hadden gehoopt dat het zo zou lopen als het is gelopen", zegt Rob Ehrens, en dan doelt de bondscoach van de Nederlandse springruiters op de leidende positie die zijn Oranje kwartet in neemt in de FEI Nations Cup competitie. "Ik wilde proberen aan het begin van het seizoen druk weg te nemen door er in een vroegtijdig stadium zeker van te zijn dat we ook het komende jaar wederom startgerechtigd zijn in deze wedstrijdenreeks. Daardoor zouden we ons volledig kunnen richten op het Europees kampioenschap, dat medio september in Madrid wordt verreden. Voor ons de belangrijkste wedstrijd van het jaar, niet alleen vanwege het EK, maar ook is dat de enige wedstrijd waar wij ons kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen in 2012".

Ehrens had eerder dit seizoen aangegeven om met een zo sterk mogelijke formatie af te willen reizen naar het Franse La Baule, het Italiaanse Rome en het Zwitserse Sankt Gallen. Ook wenst hij met een zo sterk mogelijke formatie volgende week aan de start te komen van het CHIO van Aken, vandaar dat hij in de wedstrijd van komende vrijdag voor het oog een stapje terug lijkt te doen. "We hebben dit jaar de beschikking over een tiental combinaties die tot het Olympisch kader behoren en van dit tiental heb ik Leon Thijssen (Baarlo) met Tyson (v. Numero Uno), Maikel van der Vleuten (Mierlo) met de KWPN goedgekeurde hengst VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel), Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Alpapillon Aramanie (v. Aldato) en Albert Zoer (Echten) met Sam (v. Calvados) geselecteerd voor Falsterbö, samen met Piet Raijmakers jr. (Asten) met de KWPN goedgekeurde hengst Van Schijndel's Rascin (v. Ramiro).

Kijkend naar de tussenstand in het klassement van de FEI Nations Cup ben ik er van overtuigd dat we ook in Aken als klassementsleider van start gaan. In Las Baule leverde Voorn een belangrijke bijdrage aan de goede teamklassering door een foutloze ronde te noteren. In Sankt Gallen speelde Maikel van der Vleuten met Verdi door twee foutloze rondes te noteren een hoofdrol in de zege van het Nederlandse team, terwijl ook Piet Raijmakers met Rascin een waardevolle bijdrage leverde aan deze overwinning. Gezien de stijgende lijn die Albert Zoer en Sam te pakken hebben zijn zij een gerechtvaardigde keus en datzelfde geldt voor Leon Thijssen met Tyson. Op donderdag zal ik mijn definitieve team samenstellen", aldus Ehrens.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.falsterbohorseshow.se

Tussenstand FEI Nations Cup:


1) Nederland - 23.5

2) Ierland - 19

3) België - 18

4) Groot-Brittannië - 16

5) USA - 11.5

6) Duitsland - 11
6) Frankrijk - 11
8) Denemarken - 4

Programma FEI Nations Cup wedstrijden:

Falsterbö (Zwe) - 7/10 juli
Aken (Dui) - 12/17 juli
Hickstead (Eng) - 28/31 juli
Dublin (Ier) - 3/7 aug.
Rotterdam (Ned) - 25/28 aug.

Foto Falsterbö door: www.melissen.net