VVV Groningen


Evenementen

Hoofdstad van de smaak: ook deze maand smaakmakende evenementen

Hoofdstad van de smaak: ook deze maand smaakmakende evenementen 01 t/m 31 jul 2011

Omdat Groningen is verkozen tot Hoofdstad van de Smaak staan er nog tot het einde van dit kalenderjaar allerlei `smaakmakende' evenementen op de agenda.

Nienoord is komende maanden, waaronder tweemaal in juli, een aantal keer het decor van een streekproductenmarkt. Producenten uit de regio komen bijeen om hun kazen, worsten, jams of juist wijnen aan de man te brengen én te laten proeven.

Ook op de Vismarkt in de binnenstad van Groningen kan er dit jaar volop gesmuld en ingekocht worden tijdens het evenement `Proeven en koken op de markt'. De eerstvolgende editie staat op de agenda voor 23 juli, onder de noemer `taste of Groningen'. Tot en met de hekkensluiter op 17 december staan onder andere pannenkoeken, vergeten groenten en fruit en stamppot centraal tijdens het kookfestijn.

Zaterdag 9 juli is de stad Groningen het decor van een Ommelandermarkt waar de bezoekers in contact worden gebracht met de producenten van streekproducten uit de regio rond de stad. Je kunt er kijken, kopen en proeven. Daarbij is er veel aandacht voor het verhaal bij het product en de manier van produceren.

Het hoogtepunt van alle festiviteiten ligt in oktober tijdens de Week van de Smaak. Maar ook tot die tijd zit `culinair Groningen' niet stil. Een oogstfeest, een Restaurantweek, een Italiaanse markt, een dansavond, er is nog van alles te doen. Het programma wordt samengesteld door de gemeente, provincie en regio Groningen-Assen en Marketing Groningen.

www.hoofdstadvandesmaak.nl

Evenementen in Groningen