Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen mishandeling en vernieling

Eindhoven Woensel, 04-07-2011 o Zondagmiddag is op de Mercuriuslaan, bij een verkeersruzie, een 49-jarige Eindhovenaar mishandeld door twee jongens. De politie is dringend op zoek naar getuigen van deze mishandeling.

Het voorval vond plaats rond 16.35 uur. De 49-jarige Eindhovenaar reed in zijn auto achter een drietal meisjes op de fiets en drie jongens op twee bromfietsen. De meisjes en jongens reden over de gehele breedte van de weg en de Eindhovenaar claxoneerde om doorgang te krijgen. Toen hij tussen de jongeren doorreed hoorde hij een klap en zag hij dat zijn buitenspiegel was ingeklapt. Toen de man stopte om de jongeren aan te spreken werd hij onmiddellijk door een van de jongens in het gezicht geslagen. Ook een van de andere jongens sloeg de man in het gezicht met zijn vuist. De twee trapten ook tegen de auto van de man, de auto liep daarbij een aantal deuken op.

Het signalement van de twee jongens:

Dader 1

* Ongeveer 1.75m groot

* Ongeveer 18 jaar oud

* Getint uiterlijk

* Kort donker haar

* Lichte baardgroei

* Stevig postuur

Dader 2

* Ongeveer 1.85m groot

* Ongeveer 17 jaar oud

* Licht getint

* Normaal postuur

* Donker haar

In de wijk waar het voorval plaatsvond wordt door politie en partners hard gewerkt aan veiligheid. De politie neemt dit voorval dan ook hoog op en vraagt getuigen zich te melden. Ook de drie meisjes die bij de jongens fietsten worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen. Dat kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.