Politie Rotterdam Rijnmond

Description: Datum incident: 04-07-2011 Locatie:


Sinds maandag 4 juli nemen politiebureaus Hoek van Holland, Sandelingplein (Feijenoord), Zaagmolenstraat (Rotterdam-Noord) via een 3D-aangifteloket de aangiftes op. De aangever heeft via een driedimensionaal televisiebeeld persoonlijk contact met een politiemedewerker op een andere locatie. Door deze nieuwe werkwijze kan de politie mensen snel en efficiënt helpen en zijn de bureaus langer open.






Afgelopen maanden zijn de politiebureaus aan de Zaagmolenstraat, het Sandelingenplein en in Hoek van Holland omgebouwd tot een 3D locatie. Sinds maandag 4 juli zijn de bureaus weer open. Aangiftes worden voortaan opgenomen via een 3D-aangifteloket. Op vier locaties in de regio (Hellevoetsluis, Rozenburg, Taborstraat en Overschie) was dit al eerder mogelijk.

Hoe werkt 3D aangifte?





Op een politiebureau met 3D-loket heeft de aangever via een driedimensionaal televisiebeeld een live-verbinding met een politiemedewerker. Door een paspoort of rijbewijs te scannen, weet de agent direct wie tegenover hem in de kamer zit. Hoewel, tegenover? De agent zit op een bureau kilometers verderop. Door het 3D beeld is het net alsof de politiemedewerker aan de overzijde van het bureau zit. Deze neemt vervolgens op de gebruikelijke manier de aangifte op. Belangrijke documenten worden via een camera in het plafond gescand. Het document verschijnt eveneens in beeld. De aangifte wordt daarna naar het huisadres verstuurd.

Door de nieuwe werkwijze kan de politie snel en efficiënt helpen. Er blijft meer tijd over voor andere politietaken. Bovendien is het nu ook mogelijk in de avonduren aangifte te doen. Het politiebureau aan de Zaagmolenstraat is voortaan geopend van 08.00 tot 22.00 uur.

Diverse manieren van aangifte doen





Politie Rotterdam-Rijnmond kent meerdere manieren van aangifte doen. De aangever kiest de methode die bij hem of haar past en die past bij de ernst van het misdrijf. Eenvoudige zaken kunnen makkelijk en snel via www.politie-rotterdam-rijnmond.nl. Ook telefonisch is mogelijk via 0900-8844. Dan wordt afgewogen wat voor de betreffende situatie de beste manier van aangifte is: via het internet, telefonisch of op het politiebureau. Vervolgens kan meteen een afspraak worden gemaakt.

Schade of vermissing?





Melden van schade aan of vermissing van bijvoorbeeld een zonnebril of digitale camera is sinds 1 juli 2011 gemakkelijker gemaakt. Gedurende een proef van een jaar in de regio Rotterdam-Rijnmond is aangifte in dit soort verzekeringstechnische gevallen niet meer nodig. Een melding via een digitaal formulier bij de politie (www.politie-rotterdam-rijnmond.nl) is voortaan voldoende. Met dit formulier kan de burger sneller en eenvoudiger aanspraak maken op de verzekering.

Meer informatie





www.politie-rotterdam-rijnmond.nl