Gemeente Gaasterlân-Sleat


Jonge mantelzorgers er even uit op de Friese Meren

http://www.fawaka.nu/

Afgelopen zaterdag 2 juli was de regionale Fawaka Fundag. 25 jonge mantelzorgers, afkomstig uit de gemeenten Skarsterlân, Lemsterland en Gaasterlân-Sleat, hebben met twee skûtsjes een gezellige dag vol actie op het water beleefd. Vanuit Joure zijn een aantal van de Friese meren aangedaan. Het was mooi zeilweer. Een stevige wind zorgde voor het nodige spektakel.

Met grifte zeilen was er goed wat actie en werden de deelnemers aan het werk gezet aan boord. Na een goed verzorgde lunch en een tussenstop bij Therherne, brak zelfs de zon nog door. Dit maakte van de middag een echt Fries plaatje. De middag werd afgesloten met polsstokspringen, waarna de deelnemers weer op werden gehaald door hun ouders. Deelnemers, ouders en de organisatoren kijken terug op een geslaagde dag! Door alle leuke en gewaardeerde reacties is de organisatie van deze Fawaka Fundag voornemens deze regionale Fawaka fundag ook voor 2012 weer te organiseren.

De Fawaka Fundag is mede mogelijk gemaakt door de drie fusiegemeente Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over FAWAKA op www.fawaka.nu. Op deze website staan ook nog meer foto's van de Fawaka Fundag op de Friese meren.