Gemeente Rotterdam

twee beveiligers mishandeld in stadswinkel

Via supersnelrecht dader binnen twee dagen veroordeeld

04 juli 2011 | Stadstoezicht | persbericht

Woensdagmiddag 29 juni zijn in de Stadswinkel aan de Coolsingel twee beveiligers mishandeld door een bezoeker. Collega beveiligers konden de man overmeesteren en overdragen aan de politie. De dader ontloopt zijn straf niet. Hij is afgelopen vrijdag al veroordeeld tot 60 uur werkstraf.

Rake klappen
Omstreeks 16.15 uur haalde een bezoeker van de Stadswinkel in het Stadhuis zonder reden uit naar een beveiliger en sloeg deze in het gezicht. Een collega snelde te hulp en moest dit bekopen met een flinke elleboogstoot. Voordat de man meer schade aan kon richten schoten andere beveiligers te hulp, overmeesterde de man en hielden hem vast tot de politie ter plaatse was.

Veroordeling binnen twee dagen via supersnelrecht Dankzij de beschikbare camerabeelden en de snelle afwikkeling van het politie-onderzoek kon de dader binnen twee dagen via supersnelrecht worden berecht. Supersnelrecht wordt toegepast wanneer het bewijs en het politie-onderzoek het mogelijk maken dat de verdachte binnen drie dagen berecht wordt.

Taakstraf van 60 uur
De argumenten van de dader om zijn straf te ontlopen mochten niet baten. De rechter stelde de beveiligers in het gelijk en bevestigde dat zij professioneel gehandeld hebben. De eis van de Officier van Justitie is door de rechter overgenomen. De dader kreeg 60 uur taakstraf of een maand hechtenis. Bovendien kan de man ook nog eens rekenen op een gevangenisstraf van een maand als hij het binnen twee jaar nog eens doet. Aan beide beveiligers werd een schadevergoeding toegekend.