Hoefnet

Nieuws

Melanie Becker wint Spaans Kampioenschap

04-07-2011

Het was een succesvol weekend voor de Nederlandse menners. Naast de overwinningen van Raymond Letteboer en Jacques Poppen presteerde ook Melanie Becker afgelopen weekend zeer sterk. De regerend Wereldkampioene bij de enkelspan pony's kwam met de 11-jarige KWPN-ruin Tristan aan de start op het Spaans kampioenschap en schreef de wedstrijd met verve op haar naam.
Melanie Becker met Tristan Melanie Becker met Tristan

Even wennen

Becker moest begin mei afscheid nemen van de Jazz-zoon die voor de verkoop terugging naar zijn Spaanse eigenaar Daniel Gutierrez. Half juni kreeg Melanie echter bericht dat de verkoop van Tristan niet doorging en werd ze door Gutierrez uitgenodigd om deel te nemen aan het kampioenschap in Villacastin, ca. 80 kilometer ten noorden van Madrid. Melanie en Tristan hadden anderhalve dag de tijd om weer aan elkaar te wennen: "Ik heb Tristan donderdagmorgen voor het eerst gereden en toen was hij erg gestrest. 's Avonds ging het al weer beter en vrijdagmiddag liep hij super relaxed in de dressuur," vertelt Melanie die met 49,66 strafpunten de tweede plaats behaalde in dit onderdeel. De thermometer gaf iedere dag 38 graden Celsius aan maar Tristan was daar inmiddels aan gewend en legde de acht marathonhindernissen op steile hellingen moeiteloos af. "Ik heb niet te hard gereden, maar wel heel netjes en ik kon merken aan Tristan dat hij het ontzettend leuk vond. Ik heb ontzettend veel positieve reacties gekregen en het was echt een super leuke ervaring!"

WK ambitie

Tristan komt deze week terug op stal bij Melanie en zij mag de ruin tot en met het wereldkampioenschap enkelspan paarden 2012 in het Portugese Lezirias blijven rijden: "Ik wil mij proberen te plaatsen voor dit WK en een gooi doen naar een medaille. Met dit paard moet dat lukken. Ik zal alles er alles aan doen om de bondscoach te laten zien waarom ik kandidaat ben voor het WK."

Internationale wedstrijd

De schitterende locatie in Villacastin is van 6 tot en met 9 oktober het décor voor een internationale menwedstrijd (CAI-A) voor enkel-, twee-en vierspan paarden.
Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Uitslagen

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.