Erkende Verhuizers verheugd met verlaging overdrachtsbelasting

Persbericht van Organisatie Erkende Verhuizers

De Organisatie voor Erkende Verhuizers is verheugd dat het kabinet de overdrachtsbelasting tijdelijk met 4% verlaagt. Peter Overvliet, directeur Organisatie voor Erkende Verhuizers:" Uit ervaring is gebleken dat ieder verkocht huis op de bestaande woningmarkt zo'n 5 tot 7 verhuizingen genereert. Dus dit is heel belangrijk nieuws voor onze branche. Wij verwachten dat er door deze maatregel meer woningen worden verkocht en daardoor meer professionele verhuizingen worden uitgevoerd."

Sinds de crisis, eind 2008, begon is het aantal consumentenverhuizingen in Nederland gedaald met meer dan 30 procent. De Organisatie Erkende Verhuizers hoopt dat met de verlaging van de overdrachtsbelasting de huizenmarkt weer in beweging komt.

Uit ervaring is gebleken dat consumenten de kosten van een door een Erkende Verhuizer uitgevoerde verhuizing veel te hoog inschatten, soms wel met 25 procent. Maar er is voor iedere beurs een professionele verhuizing beschikbaar.

Daarnaast is er de mogelijkheid om tijdelijk de inboedel op te slaan bij een Erkende Verhuizer. Huizenbezitters verkopen in deze tijd liever eerst hun eigen woning voordat ze op zoek gaan naar een nieuwe woning, tijdelijke opslag is dan een goede en veilige oplossing.

Voor meer informatie www.erkendeverhuizers.nl of www.watkosteenerkendeverhuizer.nl

*

Links:
http://www.erkendeverhuizers.nl



Razende Robot Reporter