Politie Rotterdam Rijnmond

Description: Datum incident: 04-07-2011 Locatie: Streefkerkstraat Rotterdam


ROTTERDAM - Een automobilist trok maandagochtend vroeg de aandacht van de politie door vlak voor een verkeerscontrole te keren. Bij doorzoeking van zijn auto trof een agent een vuurwapen aan.






Agenten van de Zeehavenpolitie waren in de nacht van zondag op maandag in samenwerking met de Douane bezig met een controle op de Waalhavenweg, ter hoogte van de Bunschotenweg. Om 03:20 uur reed een personenauto op de controle post af, keerde vlak daarvoor, en reed vervolgens de Eemhavenweg op. Een agent reed achter de auto aan.

Op de Streefkerkstraat stopte de auto. De bestuurder bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Hiervoor kreeg de 18-jarige Rotterdammer een proces-verbaal. Bij doorzoeking van de auto werd een vuurwapen aangetroffen. Hierop hield de agent alle drie de inzittenden aan. Het betreffen naast de bestuurder, twee 21-jarige Rotterdammers. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en inverzekeringgesteld. Het vuurwapen is veiliggesteld door een hondengeleider en inbeslaggenomen.