Gemeente Alkmaar


Opening beeldenroute Vroonermeer

Alkmaar, 4 juli 2011

Onthulling `Gedicht voor de wijk'

Wethouder Anjo van de Ven van Cultuur heeft op zaterdag 2 juli de beeldenroute `Gedicht voor de wijk' in de Vroonermeer-Zuid onthuld. Na de onthulling las Joost Zwagerman een speciaal voor deze wijk geschreven gedicht voor. Daarna werd samen met de kunstenaars een wandeling langs de kunstwerken gemaakt.

De beeldenroute `Gedicht voor de wijk' is het resultaat van de samenwerking met de kunstenaars Jan Kleingeld, Elma van Haren en Gerard Polhuis. Op de route worden de kleurrijke poëtische beelden van Gerard Polhuis afgewisseld met de strakke letterbeelden van Jan Kleingeld. Bij elk beeld, inclusief de fontein van Otto Heuvelink, staat in steen of staal een regel uit het gedicht `Hoe je een verhaal moet zoeken' van Elma van Haren. Dit gedicht is geschreven als een eerbetoon aan de Vroonermeer-Zuid.

Samenwerking met buurtbewoners
Bij de realisatie is nauw samengewerkt met de wijkraad, buurtbewoners en de gemeente Alkmaar. De opdracht voor de kunstwerken is verstrekt door de gemeente Alkmaar in het kader van de oplevering van de wijk Vroonermeer-Zuid

Wethouder Anjo van de Ven (OPA): "De kunstwerken dragen bij aan een nog betere uitstraling van dit deel van de stad. De grote betrokkenheid van de bewoners bij dit kunstproject laat ook de verbondenheid zien die zij hebben met hun wijk."