Gemeente Sint-Oedenrode


Persberichten

Gemeenten en woningcorporaties bundelen krachten voor betaalbare woonlasten

Gemeenten en woningcorporaties bundelen krachten voor betaalbare woonlasten

Samen sta je sterk. Onder dat motto ondertekenden woensdag 29 juni vijf gemeenten en vier woningcorporaties de intentieovereenkomst over energiebesparing en C02-reductie. Hiermee willen zij de woonlasten ook in de toekomst betaalbaar houden én een bijdrage leveren aan een beter milieu. `De kracht is dat we elkaar ondersteunen bij het vinden van een passend antwoord, ook al is dat per deelnemer verschillend.'

De gemeenten Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Vught en de woningcorporaties Huis & Erf, St. Joseph, Woonwijze en Wovesto ondertekenden woensdag 29 juni de intentieovereenkomst `Naar een betaalbare woonlast met energiebesparende maatregelen en verder...' De negen partijen laten hiermee zien dat zij serieus werk maken van dit onderwerp en graag hun kennis en kunde met elkaar delen. `Er is geen sprake van het scheppen van nieuw werk, bestaande taken kunnen door samenwerking sneller, efficiënter en mogelijk zelfs beter uitgevoerd worden', staat in de overeenkomst.

Klimaatneutraal

Door de krachten te bundelen kunnen de gemeenten en wooncorporaties van elkaar profiteren, maar iedereen kan wel zijn eigen keuzes maken afgestemd op de eigen situatie. Zo is het de wens van de corporaties dat in 2050 de hele regio klimaatneutraal is. Dit doen ze volgens de beproefde methode verbeter de wereld begin bij jezelf. Eerst gaan de corporaties daarom met een `carbon footprint' hun eigen CO2 -belasting van het milieu helder in beeld brengen. Volgende stappen zijn het eigen gebouw energieneutraal maken en het CO2-neutraal krijgen van de hele organisatie.

Het college van burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode past het raadsvoorstel over de invulling van park Kienehoef aan. Het deelproject horeca krijgt een permanente invulling in plaats van een semi-permanente of tijdelijke invulling. In de commissievergadering van 11 januari jl. werd de gevolgde procedure op verschillende wijzen beoordeeld. Uit oogpunt van zorgvuldigheid heeft het college daarom besloten de procedure opnieuw te doorlopen.

Zie bijlage voor reacties.
Te downloaden:

* 29-06-2011 Gemeenten en woningcorporaties bundelen krachten bijlage.pdf (139,31 KB)