ProRail

Persbericht


01-07-2011

ProRail bouwt aan betere bereikbaarheid Waddinxveen

ProRail werkt op meerdere plaatsen in Nederland aan een betere bereikbaarheid en verbeterde veiligheid rondom het spoor. Dit weekend zijn er in dat kader ook werkzaamheden aan het spoor in Waddinxveen. Daar zal een onderdoorgang worden gerealiseerd.

Veilig

Een onderdoorgang ten opzichte van een overweg zorgt voor een verbetering van de doorstroming van het verkeer. Er hoeft namelijk door het wegverkeer niet gewacht te worden op de trein. Daarnaast is het bouwen van een onderdoorgang veiliger, omdat de treinbaan en de weg elkaar niet gelijkvloers kruisen.

Tunneldek: 300 ton zwaar

Op zondagochtend 3 juli zal van 07.00 tot 10.00 uur bij de onderdoorgang voor de Verlegde Dreef in Waddinxveen een 300 ton wegende tunneldek worden geplaatst. Hiervoor wordt het spoor tijdelijk verwijderd; een kraan zal de stukken rails daartoe weghijsen en later weer terugplaatsen. Het weghijsen van het spoor gebeurt zaterdagochtend vroeg om 03.00 uur. Het terugheisen gebeurt zondagmiddag vanaf 16.00 uur.

Nieuwe verbinding

De Verlegde Dreef wordt de nieuwe verbinding tussen de Beijerincklaan en de Kanaaldijk en zal de huidige Dreef als doorgaande weg vervangen. Dat is nodig in verband met de komst van het nieuwe Centrum in Waddinxveen. Het deel van de Dreef tussen de bestaande spoorwegtunnel en de Kanaaldijk wordt namelijk ingericht voor bestemmingsverkeer en wordt een 30 km/h-weg.

Eerste treinen

Nadat het tunneldek is geplaatst, zal worden begonnen met het graven van de feitelijke onderdoorgang. De werkzaamheden zullen maandagochtend voor de spits zijn afgerond. De eerste treinen zullen maandagochtend dan ook weer normaal rijden. In december 2011 is de onderdoorgang gereed.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.prorailbouwtaanbeterebereikbaar heidwaddinxveen&category=Regionaal]