Gemeente Bergambacht


Bergambacht, 1 juli 2010.

Goedgekeurde Jaarrekening 2010

De gemeente Bergambacht heeft de jaarrekening 2010 afgesloten met een positief saldo. De accountant heeft de jaarrekening 2010 uitgebreid doorgelicht. Hierbij is gekeken naar de getrouwheid (de cijfers) en de rechtmatigheid (de processen). Over beide onderdelen heeft de gemeente Bergambacht een positief oordeel gekregen.

De accountant heeft ook dit jaar weer vastgesteld dat de gemeente Bergambacht in control is. Dat betekent dat er binnen de organisatie voldoende waarborgen zijn die ervoor zorgen dat gemeenschapsgelden goed worden besteed.

De jaarrekening geeft een positief saldo van 532.387. Dit is exclusief de budgetten die zijn doorgeschoven naar de begroting van 2011. Dit omdat de werkzaamheden wel zijn gestart maar nog niet volledig zijn uitgevoerd in 2010.

Het college van B&W heeft tijdens de raadsvergadering van 28 juni 2011 een toelichting gegeven op de bereikte resultaten en heeft de vragen van de raadsfracties beantwoord. Door de raad is vastgesteld is dat in 2010 veel werk is verzet.

De jaarrekening en het rapport van bevindingen van de accountant zijn te raadplegen via de website www.bergambacht.nl /////////////