NCRV

Schepper & Co aan tafel: De toekomst voor kinderen met een label

Ingezonden door NCRV op 16 mei, 2011 - 13:38



maandag 04 juli 2011 - 17:05 uur
Zender:
Nederland 2

Maandag in het NCRV-programma Schepper & Co aan tafel een discussie over `kinderen met een label'. Presentatrice Jacobine Geel praat daarover met een aantal gasten.

Voor een grote groep kinderen met een stoornis als autisme of ADHD dreigt maatschappelijke uitsluiting. In het slechtste geval kan dat leiden tot een Wajong-uitkering, concludeert hoogleraar opvoedkunde Jo Hermanns. Het moet anders, vindt hij: kinderen met een gedragsstoornis kunnen best in gewone klassen zitten.

Verder is VVD-Kamerlid Malik Azmani te gast. Hij legt uit waarom de nieuwe regering af wil van de Wajongregeling en deze groep onder wil brengen in de bijstand: het aantal mensen dat aanspraak maakt op de Wajong-uitkering is fors toegenomen. Dat komt mede vanwege een toestroom van mensen met een label.

Monique Baard is gedragsspecialist van de Stichting Christelijk Speciaal Onderwijs in 't Gooi. Zij vindt het gevaarlijk dat er een teneur ontstaat in de samenleving dat het labelen van kinderen slecht is. "Hoe eerder een stoornis wordt gesignaleerd, hoe eerder leerkrachten en ouders het kind vaardigheden kunnen aanleren om zichzelf te redden."

Deze uitzending is eerder uitgezonden op 8 november 2011 Programma:
Schepper & Co aan tafel
Presentator:
Jacobine Geel
Website:
http://schepperencotv.ncrv.nl