DIT BOUW EN TECHNIEK anticipeert op grote behoefte aan leerlingen

Persbericht van Het Vakcollege

DIT Bouw en Techniek sluit zich aan als partner van het eerste uur bij Vakgilde

Vakgilde.De organisatie die Vakcollege-leerlingen tijdens hun leerwerkperiode gaat begeleiden en het leerwerkproces regisseert. Zij helpt bij het vinden van een geschikte leerwerkbaan, zorgt voor goede arbeidsvoorwaarden en regelt alle administratieve zaken. Maar Vakgilde is er niet alleen voor de leerlingen. Zij functioneert straks ook als online community die leerlingen, leraren, scholen, vaklieden, bedrijven, scholings-en opleidingsbedrijven en uitzend- en detacheringsorganisaties met elkaar in contact brengt en de noodzakelijke informatie en services biedt. Om de brug tussen opleiding en arbeidsmarkt te bouwen staat Vakgilde volledig open voor de aansluiting van scholings -en opleidingsbedrijven, erkend leerbedrijven, uitzendbureaus en gespecialiseerde detacheerders.

Aansluiting DIT Bouw en Techniek
Marktleider DIT Bouw en Techniek is specialist in de disciplines installatietechniek, bouw en werktuigbouwkunde. Zij detacheren gekwalificeerd technisch en bouwpersoneel. DIT sluit zich aan bij Vakgilde. René van Beek, commercieel directeur bij DIT ziet de aansluiting bij Vakgilde als een logische stap. "Wij vinden het, ook vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk om stages en leerwerkbanen in te brengen bij Vakgilde, aldus Van Beek. Wij zijn voor onze opdrachtgevers altijd op zoek naar gekwalificeerde, enthousiaste en betrouwbare medewerkers. Door de samenwerking met Vakgilde krijgen wij goede toegang tot de volgende generatie trotse technische vakmensen. Ik juich het Vakgilde toe."

Michael Ammerlaan, algemeen directeur Vakcollege Groep ziet de aansluiting van DIT als een groot goed." Wij willen graag alle leerlingen naar een leerwerkbaan bemiddelen, derhalve is de aansluiting van andere scholings -en opleidingsbedrijven, erkend leerbedrijven, uitzenders en detacheerders van groot belang. Samen staan we sterker." Technicum, Start People en Creyf's zijn ook al aangesloten als partner van Vakgilde.

Wat biedt Vakgilde aan scholings -en opleidingsbedrijven, erkend leerbedrijven, uitzenders en detacheerders?
Vakgilde maakt graag op maat afspraken met scholings -en opleidingsbedrijven, erkend leerbedrijven, uitzenders en detacheerders. Dit kan zijn over de inhoud van de opleiding, het afstemmen van het opleidingsaanbod naar de behoefte van de opleidingsbedrijven, als over de locatie van opleiding. Vakgilde kan als juridisch werkgever van de Vakcollege-leerlingen de administratieve activiteiten als ook alle verplichtingen die voortvloeien uit het werkgeverschap uit handen nemen van scholings -en opleidingsbedrijven, erkend leerbedrijven, uitzenders en detacheerders. "Genoeg redenen om aan te sluiten, aldus Michael Ammerlaan".

Over Vakgilde
Vakgilde is de organisatie die Vakcollege-leerlingen tijdens hun leerwerkperiode begeleidt en het leerwerkproces regisseert. Zij helpt leerlingen bij het vinden van een geschikte leerwerkbaan, zorgt voor goede arbeidsvoorwaarden en regelt bovendien alle administratieve zaken. Vakgilde is er niet alleen voor de leerlingen. Zij functioneert ook als online community die leerlingen, leraren, scholen, scholings -en opleidingsbedrijven, vaklieden en bedrijven met elkaar in contact brengt en hen de noodzakelijke informatie en services biedt. Kijk op www.vakgilde.nl

Vakcollege Groep verwacht dat zij met Vakgilde de schooluitval in de leerwerkfase substantieel zal doen afnemen. Nu nog vallen er teveel leerlingen uit tijdens deze periode. Vakgilde biedt daarmee de ouders van de leerlingen de zekerheid dat hun kinderen vanaf het moment dat zij de opleiding verlaten nog steeds goed worden begeleid. Aangesloten bedrijven krijgen de zekerheid dat ze gedurende de leerwerkperiode over betrokken vaklieden kunnen beschikken. Daarnaast neemt Vakgilde hen alle lasten en risico's van het werkgeverschap en bijbehorende administratie uit handen.

Links:
http://www.vakgilde.nl



Razende Robot Reporter