Option N.V.

4/7/2011

Option stelt VIU2 voor, de revolutionaire plug ân play 3G-camera

Gebruiksvriendelijke design 3G-camera streamt hoge kwaliteit video en audio live naar smartphones, tablets of laptops

LEUVEN, België â 7 juni 2011 â Option (EURONEXT: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist op het vlak van draadloze technologie, heeft vandaag de VIU2 aangekondigd. Met deze nieuwe mobiele 3G-camera kan iedereen zijn eigen professionele beveiligingsoplossing installeren en beheren. Deze beveiligingsoplossing is ideaal voor de bewaking van woningen, opslagplaatsen, vakantiehuizen, werven, kantoren, enz. De VIU' is uniek: het is de enige plug & play stand-alone beveiligingsoplossing die live video en audio kan streamen van om het even waar naar om het even welk apparaat dat is aangesloten op Internet.

Bovendien is de VIU2 heel gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Als u bereik hebt van een mobiel netwerk, steekt u gewoon het netsnoer in een stopcontact, stuurt u een sms en u kunt meteen aan de slag met uw 3G-camera. De gebruiker plaatst de 3G-camera op de locatie die hij wil bewaken. Daarna activeert en beheert hij de bewakingscamera via zijn gepersonaliseerde VIU2 webpagina. Wanneer het systeem een beweging of een geluid ontdekt, stuurt het automatisch een waarschuwingsbericht via sms of e-mail om de gebruiker op de hoogte te brengen.

De geïntegreerde VIU2 beveiligingsdienst op de gepersonaliseerde webpagina voldoet aan de wensen van elke soort gebruiker: van een enkele camera en een scenario met één enkele gebruiker tot een installatie van meerdere camera's waarbij honderden gebruikers de streams kunnen bekijken en waarschuwingen ontvangen, waar ze zich ook bevinden. Ook aanvullende diensten zoals cloud-opslag van de belangrijkste clips of registraties van bewegingsdetectie zijn beschikbaar voor extra betrouwbaarheid.

De VIU2 is momenteel in test bij een aantal partijen en de eerste volumeleveringen zijn gepland voor de tweede helft van 2011. De volledige beveiligingsoplossing kan aangepast worden aan de specifieke behoeften van de mobiele operatoren en hun verkoopkanalen. De applicaties voor iOS(TM) en voor op Android(TM) gebaseerde toestellen zullen ook beschikbaar zijn.

Patrick Hofkens, Chief Development Officer bij Option: âOption legt zich volledig toe op de ontwikkeling van draadloze totaaloplossingen en de VIU2 is een prachtig voorbeeld van de manier waarop we software & diensten, hardware en onze technologische kennis van mobiele breedband combineren in een unieke draadloze oplossing. Deze oplossing biedt mobiele operatoren een extra manier om hun mobiele datadiensten te commercialiseren.â

OPMERKING VOOR DE REDACTIES

- Voor productspecificaties gaat u
naar www.option.com/en/products/products/consumer-broadband-solutions/ viu2/

- Voor de minisite van de VIU2 gaat u naar www.option.com/viu2
- Voor afbeeldingen van de VIU2 gaat u naar http://www.option.com/en/newsroom/media-center/photo-gallery/

MEDIA CONTACT