Ingezonden persbericht


Wateringen, 03 juli 2011

Waterpop presenteert haar line-up

De line-up van Waterpop is compleet! Dat betekent dat op 13 augustus van 12.00 tot 23.00 uur iedere minuut is gevuld met goede muziek en mooie straattheateracts. Een aantal bands was al bekend gemaakt, welke namen naast Kensington, Vanderbuyst, La Chiva Gantiva, Fishbone, Ralph de Jongh & Crazy Hearts, Shaking Godspeed, The Fantom Four & The Arguido en Flying Flapjacks op Waterpop staan, vind je hieronder.

Candybar Planet (NL)
Voor velen geen hele bekende band, maar voor de liefhebbers is Candybar Planet niets minder dan een ware legende. Candybar Planet was één van de grondleggers van de Eindhoven Rockcity beweging, waar ook bands als Peter Pan Speedrock, 7Zuma7 en Beef bij horen. Mede door hun indrukwekkende liveshows bouwt Candybar Planet in zijn achtjarig bestaan een grote schare fans op. Helaas was de koek in 2002 op. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en er begon weer wat te broeien bij de heren muzikanten. Alleen voor écht leuke festivals komt de band weer bij elkaar. En laat Waterpop nu net zo'n leuk festival zijn.... U raadt het al: Candybar Planet zingt geen gevoelige liefdesliedjes maar beukt, rockt, fuzzed en grooved er op los.

Hooverphonic (B)
En zo staat één van de meest succesvolle bands uit België gewoon op Waterpop. Hooverphonic is de naam van de band en met meer dan een miljoen verkochte platen behoorlijk succesvol te noemen. Vanaf de oprichting in 1995 ging de carriere van de band direct de hoogte in. In 2000 brak de band wereldwijd door met het album The Magnificent Tree met onder meer de hits Mad About You en Vinegar & Salt. In de loop der jaren is meer muziek van Hooverphonic gebruikt in commercials, films en TV-series. In 2010 verscheen het album "The Night Before" met de nieuwe zangeres Noémie Wolfs die de schone taak heeft zangeres Geike Arnaert te doen vergeten. Als we de recensies van de plaat mogen geloven, gaat dat haar voortreffelijk af. Kijk en beslis zelf op Waterpop.

Balthazar (B)
Hoe komen onze Zuiderburen nu altijd met al die goede bands op de proppen? Neem nu Balthazar uit Gent. Waarom maakt deze band nu van die catchy indie pop deuntjes? Waarom wist iedereen van het begin af aan al dat deze band groot ging worden? Waarom wonnen ze de Humo's Rockrally? Waarom is Balthzar zo'n enorm goede live band? Waarom mogen ze met dEUS mee op Europese Tour? Waarom klopt alles gewoon aan deze band? We zullen het wellicht nooit weten. Het enige dat zeker is, is dat ze op het grote Waterpop podium staan.

Jon Amor Blues Group (UK)
Zeggen wij Jon Amor, dan zal er niet snel een belletje gaan rinkelen. Zeggen wij The Hoax dan zal er bij menigeen een lampje gaan branden. Jon Amor was de gitarist van één van de bekendste en populairste Engelse bluesbands. The Hoax, inderdaad. Nu deze band voor onbepaalde tijd stil ligt, gaat Jon Amor gewoon met zijn eigen Jon Amor Blues Group aan de slag. En dat doet 'ie niet slecht. The Jon Amor Blues Group bestaat uit vier muzikanten die weten waar de mosterd gehaald wordt (Muddy Waters, Howlin' Wolf etc), maar ook weten waar snoepje van de dag gehaald kan worden (The Black Keys, Jon Spencer Blues Explosion). Blues om je vingers bij af te likken.

Deze zomer vindt de 34e editie van het gratis toegankelijke festival Waterpop plaats. Op zaterdag 13 augustus is er tussen 12.00 en 23.00 uur in het Hofpark in Wateringen voor jong en oud veel te zien en te horen. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een uitgebreide festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Bekijk regelmatig www.waterpop.nl voor meer updates.


---



Ingezonden persbericht