Ingezonden persbericht


Persbericht

Alpha International lanceert vernieuwde webshop op basis van NL open source: Batavi

Nijmegen/Nieuwegein, 4 juli 2011: Alpha International lanceert haar vernieuwde webshop, op basis van Batavi, in samenwerking met Iceshop. Batavi is een state-of-the-art open source ecommerceplatform, dat gespecialiseerd is in oplossingen voor het online kanaal.

Alpha International heeft Iceshop geselecteerd om dit complexe project uit te voeren vanwege het open source Batavi-webservices-concept. De vernieuwde webshop van Alpha International kent een aantal belangrijke bijzonderheden. Zo is de webshop meertalig, is de webshop opengesteld voor prospects om bijvoorbeeld een offerte aan te vragen en is er een intuïtieve navigatie toegevoegd. Verder wordt door een volledige integratie met het interne ERP-systeem van Alpha International aan klanten de mogelijkheid geboden om realtime voorraad en prijzen op te vragen, maar ook openstaande orders , retouren, en elektronische facturen inzichtelijk te hebben.

Klanten kunnen via de product-selector, met "pre and after search"-mogelijkheden razendsnel de juiste producten vinden en indien gewenst direct een order plaatsen. Daarnaast is er de mogelijkheid ontstaan zeer eenvoudig via het uploaden van een Excel-formulier een bestelling te plaatsen. Handig voor als het grote orders betreft of herhaalbestellingen.

De samenwerking tussen het Batavi-team van Iceshop en het 'in house'-team van Alpha International, heeft het mogelijk gemaakt de op maat gemaakte logistieke processen van Alpha International te spiegelen in de online webshop. De efficiënte webshop sluit aan op Alpha Internationals filosofie om tegen lage marktprijzen computer supplies te distribueren.

Zie http://www.alpha-international.eu/ en http://www.batavi.org/ .

Over Alpha International
Alpha International is een distributeur van originele elektronische office supplies en behoort tot de top vijf van Europa. Uitsluitend A-merken van binnen Europa worden gedistribueerd aan wederverkopers zoals wholesale, retail- en webshopbedrijven in IT- en kantoorartikelen. Om een internationale dekking te garanderen heeft Alpha International verkoopkantoren in Nederland (hoofdkantoor), Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Over Iceshop BV
Iceshop BV, onderdeel van iMerge BV waaronder ook Icecat NV valt, is al sinds 1998 marktleider in e-business oplossingen in de branches ICT, Telecom en Consumer Electronics. Iceshop heeft 12 jaar ervaring op het gebied van interfaces en ketenintegratie, en heeft haar in 12 jaar opgedane know-how met succes vertaald in haar open source ecommerceplatform Batavi (Latijn voor Batavieren).

Sinds 2007 is er door Iceshop ontwikkeld aan Batavi, wat zich als channel solution vooral onderscheid door naadloze XML-EDI-koppelingen met distributeurs, Icecat en e-ordersystemen. Batavi onderscheidt zich verder door een objectgeoriënteerd integratie- en data exchange-model en een designerdriven CSS-template-systeem, waarbij design en code volledig gescheiden zijn.
---

BERICHT VOOR DE REDACTIE