Gemeente Cranendonck


Schoot leeft!

Prikkeractie Budel-Schoot (GerardStaalsPhotography)

Zaterdagochtend 2 juli stond er in alle tuinen in Budel-Schoot een tuinprikker, met een logo van Buitengewoon Schoot. Een verrassende actie van de klankbordgroep Budel-Schoot, die aan de eigen inwoners en de omgeving wil laten zien hoe 'Buitengewoon' Schoot eigenlijk is. In de klankbordgroep zijn onder andere Buurtplatform Sterk-Schoot, het bestuur van De Reinder, actieve inwoners, woningcorporatie woCom en de gemeente Cranendonck vertegenwoordigd. De tuinprikkeractie is de eerste van een reeks acties en activiteiten die de inwoners weer meer enthousiast zullen maken over 'hun' Schoot.

Het prikteam heeft in het holst van de nacht 900 voortuinen voorzien van een tuinprikker om het logo bekend te maken. Eronder staat een website, waar meer informatie te vinden is over de campagne, die volgens de gemeente en woCom vooral meer 'betrokkenheid bij het eigen dorp' moet kweken. Paul van Rixtel, directeur Vastgoed van woCom: "woCom zal de tweede helft van dit jaar en volgend jaar fors investeren in het aanbrengen van diversiteit van de aanblik van haar woningen, waardoor de sfeer van het straatbeeld op verschillende plekken verbeterd. Daarnaast is er een ontwerp voor de Rabobanklocatie in ontwikkeling. De gemeente is onder andere bezig met een plan voor verbetering van de Grootschoterweg." De klankbordgroep kijkt ook naar wat er met de Grootschoterweg kan worden gedaan. Carry van Rooij van Sterk Schoot: "De aanblik van de lege panden langs deze 'racebaan' is triest, daar gaan we samen wat aan doen." Naast het verbeteren van de woonomgeving, streeft de klankbordgroep met deze campagne na dat iedereen prettig en vooral graag in Schoot woont.

Allerlei activiteiten
Op zondag 10 juli kunnen de kinderen uit Schoot tijdens de kermis bij Jong Nederland gratis een 'Buitengewoon Schoot-petje' afhalen, een actie die ook de Schootse jeugd erbij betrekt. De officiële start van de campagne is op 24 september, tijdens Schoewet!, de bonte avond van Schotitief. Verder gaan we met elkaar schatgraven naar de 'Schatten van Schoot', die later te zien zullen zijn in een expositie. Rond de kerst zorgt de klankbordgroep weer voor 'Warme Winterweken'. Wethouder Patrick Beerten: "Het is vooral van belang dat alle initiatieven en plannen elkaar versterken en ondersteunen. Sterk Schoot heeft veel enthousiaste en betrokken mensen. WoCom en de gemeente hebben financiële middelen en ook veel ideeën beschikbaar. Dit is een unieke combinatie."

Trots
Budel-Schoot is een dorp om trots op te zijn. Carry van Rooij: "Er is veel betrokkenheid bij de bewoners en ondernemers en dat gaan we laten zien! Budel-Schoot blijft verrassen met allerlei activiteiten, mooie dorpsgezichten en een prachtig groene omgeving. Schoot is gewoon fijn om te wonen en leven. Schoot is gewoon buitengewoon!"

Houd de site www.buitengewoonschoot.nl in de gaten, en laat op de Buitengewoon Schoot-Hyves of Facebook vooral uw reacties, ideeën en verhalen achter.