Ingezonden persbericht


Wooncompagnie renoveert Lelystraat Middenmeer
Huurster en loodgieter vinden elkaar!

Wooncompagnie renoveert momenteel 96 woningen aan de Lelystraat in Middenmeer. Het betreft geen halve maatregelen: van nieuwe kozijnen en badkamers tot complete cv-installaties. Wooncompagnie regisseert de operatie in goed overleg met haar huurders.

Na de Wortmanstraat en de Breestraat is nu het grote werk aan de Lelystraat begonnen. Plaatsing van kunststof kozijnen en nieuwe dakramen, maar ook renovatie van toiletten, badkamers en keukens. Sommige bewoners maakten gebruik van de optie om de badkamer te verplaatsen. Anderen kozen voor een compleet nieuwe cv-installatie en weer anderen voor het complete pakket.

In 20 werkdagen
Het project moet voor 1 oktober afgerond zijn. Hoofdopzichter Ed Abbink van BBA: 'Dan eindigt de speciale regeling van de overheid waarbij over de arbeid slechts 6% BTW betaald hoeft te worden. We werken nu met een dubbele kozijnenploeg om een de kleine vertraging enigszins in te lopen. Maar alles in nauw overleg met de bewoners. Want een renovatie in 20 werkdagen mag dan snel zijn; je bent het snel zat wanneer bouwvakkers van vroeg tot laat op hun manier bij je huishouden.'

Nieuwe liefde
Toch bracht de bouwvakkersinvasie één bewoonster een wel heel bijzondere verrassing. De liefde van haar leven! De gelukkige is Yvonne Dussenbroek, die viel voor loodgieter Marco. 'Hij is echt mijn soulmate, en ik voor hem. Dit heb ik nog nooit eerder gevoeld! Het begon met een praatje in de tuin. Daarna een keertje koffie na werktijd en sindsdien is het helemaal aan. Terwijl ik dacht daar nog helemaal geen behoefte aan te hebben. Maar hier kan ik niet omheen.'

Veel zin
Door deze wending zal Yvonne nooit ervaren hoe haar gerenoveerde huis zal wonen: ze trekt in bij haar vriend in Heerhugowaard. 'De meeste spullen zijn al verkocht of verhuisd. Eind juli gaan we echt over. Ook de kinderen hebben er gelukkig veel zin in.

(Bijschrift foto:)
Een stralende Yvonne Dussenbroek in haar lege huis aan de Lelystraat: 'Klaar voor de verhuizing!'

Wooncompagnie