Persbericht

SROB kiest (e-)HRM en payrollsoftware van UNIT4
~Onderwijsdienstverlener biedt scholen inzicht in eigen HRM-administratie en continuïteit in salarisverwerking~

Sliedrecht, 4 juli 2011 - Stichting Regionaal Onderwijs Bureau (SROB) gaat de HRM- en payrolladministratie van de aangesloten scholen verzorgen met software van UNIT4. Het administratiekantoor uit Beverwijk kiest hiermee voor continuïteit in salarisverwerking en integratie van e-HRM- en payrollinformatie die te delen is via internet. Bestuurders van scholen zijn zo in staat om managementrapportages te genereren en tijdig bij te sturen.

SROB verzorgt de personeels- en salarisadministratie van dertig scholen in Noord-Holland. De ondersteuning van de huidige HRM- en salarissoftware houdt over twee jaar op. De behoefte aan gedetailleerde personeelsinformatie onder schoolbesturen stijgt. Zij moeten hierover kunnen beschikken vanwege toenemende verantwoordingseisen vanuit de overheid over schoolprestaties en inzet van personeel. Traditioneel schakelen scholen voor deze rapportages hun administratiekantoor in. SROB is hier veel tijd mee kwijt omdat de informatie vaak specifiek voor besturen moet worden samengesteld en het lastig is de informatie uit het huidige softwarepakket te halen.

SROB heeft oplossingen van verschillende leveranciers bekeken en gekozen voor UNIT4 (e-)HRM & Payroll. Deze software voldoet precies aan de eisen, onder meer vanwege de samenhang van personeelsinformatie en het benaderen ervan via internet.

Door de informatiebehoefte van elke school te inventariseren om deze vervolgens digitaal en realtime beschikbaar te stellen via UNIT4 (e-)HRM & Payroll, denkt het administratiekantoor hiermee een flinke efficiencyslag te realiseren. Schoolbesturen hoeven niet voor rapportagebehoefte het administratiekantoor in te schakelen en SROB zelf heeft beter inzicht in de personeelsadministratie per school.

Directeur Maxim Poldner van SROB. "Het vergaren van specifieke managementinformatie gebeurt nu op aanvraag. Dat duurt echter te lang omdat de informatie niet makkelijk opvraagbaar is uit onze huidige systemen. De informatiebehoefte neemt vanuit scholen alsmaar toe en hierop wachten is niet meer van deze tijd. Vandaar dat we onze scholen direct toegang willen geven tot de gewenste gegevens. Wij werken zeer nauw samen met de scholen die wij ondersteunen. Deze werkwijze vinden we terug in de software maar ook in de mensen van UNIT4 die onze taal spreken. Ze lieten ons echt kennismaken met hun oplossing. Gelukkig heeft de overheid bezuinigingen voor de onderwijssector nog vooruit geschoven, maar als ze komen dan kunnen wij hier snel op inspelen vanwege de efficiencyslag die we met de nieuwe software straks kunnen realiseren. Daardoor kan de prijs/prestatieverhouding van onze dienstverlening in evenwicht blijven."

Karel van der Heiden, directeur van UNIT4 HR Solutions: "De wensen van SROB passen geheel in onze visie dat personeelsgerelateerde informatie eenvoudig opvraagbaar moet zijn via internet. Met onze salarissoftware worden per maand ruim drie miljoen salarisstroken verwerkt, wat borg staat voor continuïteit in de salarisverwerking. Door de inzet van UNIT4 (e-)HRM & Payroll kan SROB de administratieve werkzaamheden flink terugdringen en toch tegemoet komen aan de groeiende informatiebehoefte van de aangesloten scholen."

SROB neemt de software van UNIT4 in januari 2012 in gebruik. Via een groeimodel worden in de loop van 2012 de diverse modules naar de aangesloten schoolbesturen en scholen ontsloten.