Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum / Amsterdam 4 juli 2011

Technicolor Nederland nieuw lid van het partnerprogramma van AMS-IX

Technicolor Nederland, marktleider in Nederland op het gebied van mediaconnectiviteit en -distributie, is een samenwerkingsverband aangegaan met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) om haar klanten in staat te stellen internetverkeer uit te wisselen via AMS-IX. Hierdoor kunnen deze contentleveranciers en -afnemers met behulp van AMS-IX- poorten de ontsluiting van hun media content verder optimaliseren. Technicolor is partner van AMS-IX op het Media Park in Hilversum en zal een 10Gbps verbinding tussen het Media Park en AMS-IX tot stand brengen.

Commercieel directeur Benno Mensing van Technicolor: "Wij zijn er trots op als partner van AMS-IX te mogen optreden. Met onze Media Gateway in Hilversum vormen wij reeds het knooppunt in Nederland op het gebied van mediadistributie. De samenwerking met AMS-IX biedt onze klanten de mogelijkheid om de benodigde bandbreedte voor bijvoorbeeld internet-streaming eenvoudig en kostenefficiënt op te schalen. Ook kunnen we start-ups en kleinere mediabedrijven beter op weg helpen door hun rechtstreekse toegang op de AMS-IX aan te kunnen bieden en hiermee een stuk interactie en zorgen uit handen te nemen, en dat alles tegen zeer gunstige tarieven. "

Traditioneel wenden zich veel internet-ondernemingen, carriers en providers tot de neutrale Europese Internet Exchanges, zoals AMS-IX. Als gevolg van de wereldwijde groei van het content verkeer, met name video, over het internet wenden ook steeds meer content partijen zich tot de IX om hun marktgebied uit te kunnen breiden en de eindgebruikers een betere gebruikers ervaring met de content te bieden. Technicolor constateert ook op het gebied van media-ontsluiting een flinke groei in het dataverkeer, onder meer door de toename van HD televisiekanalen. De samenwerking met AMS-IX verstevigt de positie van Technicolor als connectiviteitspartner op het Media Park in Hilversum.

AMS-IX is met een wereldwijd groeiende community en dagelijks internetverkeer van meer dan 1.3 Tbps (terabit per seconde) één van de grootste neutrale exchanges. AMS-IX stelt strategische partners in staat om de financiële en infrastructurele voordelen van het platform aan wereldwijd opererende partijen aan te bieden. "Door gekwalificeerde partners in de gelegenheid te stellen om gegarandeerde AMS-IX-poorten door te verkopen, verzekeren we ons ervan dat onze resellers remote AMS-IX-verbindingen bieden van een hoge kwaliteit", zegt Job Witteman, algemeen directeur van Amsterdam Internet Exchange. "Met het partnerprogramma willen we leden eenvoudiger remote toegang geven tot AMS-IX en de waarde van een groeiende internationale peering-community verder verhogen, voor zowel nieuwe als de reeds verbonden netwerken."

Over Technicolor Nederland
Technicolor Nederland is onderdeel van de wereldwijde Technicolor organisatie en levert specifieke mediadiensten en -producten aan omroep-, media-, telecom- en kabelbedrijven. Technicolor Nederland verzorgt onder meer het dagelijks uitzendproces voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), NOS en Eredivisie Live. Ook is zij verantwoordelijk voor het "Uitzending Gemist" platform van de NPO, de digitale archivering van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en vertaling en ondertiteling van onder meer alle RTL programma's. Andere bekende klanten zijn SBS Broadcasting, TMF/MTV en Tele2. Het bedrijf beschikt over een eigen datacentrum op het Media Park: de Media Gateway. Technicolor is al ruim 95 jaar één van de belangrijkste partners voor contentproducenten, netwerk providers en omroepen op het gebied van mediaproductie, nabewerking en distributie. Technicolor is 's werelds grootste bedrijf op het gebied van filmprocessing, de grootste onafhankelijke producent van DVD en BluRay Discs en bovendien een wereldwijde leverancier van set-top boxen en gateways. Technicolor Nederland is gevestigd in Hilversum en heeft circa 350 medewerkers.

Over AMS-IX
AMS-IX - Amsterdam Internet Exchange- is een neutraal en onafhankelijk Internetknooppunt opgericht in de vroege jaren '90. AMS-IX is een van de grootste internetknooppunten ter wereld. Meer dan 430 aangesloten onafhankelijke netwerken van telecom providers, content producenten en portals, ISPs en applicatie leveranciers komen samen om onderling Internet verkeer van meer dan 1,3 Terabit per seconde uit te wisselen. Het AMS-IX platform biedt IP interconnectie diensten van hoge kwaliteit voor alle typen IP-verkeer, of het nu gaat om traditionele data, voice over IP of video. Recent was AMS-IX de eerste Internet exchange ter wereld die 100 Gigabit Ethernet diensten voor IP Interconnectie lanceerde. AMS-IX beheert tevens de belangrijkste mobiele peering punten wereldwijd, de Inter-IPX van de mobiele carriers en Global GPRS Roaming Exchange (GRX).


---



Ingezonden persbericht