Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Vanaf oktober overlast voor doorgaand verkeer

Start groot rioolproject in Munstergeleen

Sittard-Geleen, 4 juli - De gemeente Sittard-Geleen is vandaagg gestart met een groot rioolproject in Munstergeleen. De werkzaamheden gaan naar verwachting negen maanden duren. De kosten bedragen ruim twee miljoen euro.

Tijdens de werkzaamheden worden de rioolbuizen in de Lintjesweg, Absbroekstraat, Beekstraat, Groenstraat, Houbeneindstraat (deels), Overstraat (deels), Peterstraat (deels) vervangen. De grootste buizen die er nu liggen hebben een doorsnede van 90 centimeter. De grootste buizen die straks in de grond worden gelegd hebben een doorsnede van 1,5 meter. Het hemelwater dat valt op wegen en stoepen komt straks terecht in een apart regenwaterriool. De bedoeling is dat na de werkzaamheden wateroverlast bij stortbuien niet of nagenoeg niet meer voorkomt.

,,Maar hoe groot je de capaciteit van het riool ook maakt, je kunt nooit helemaal voorkomen dat er wateroverlast optreedt,'zegt wethouder Els Meewis-Stans (openbare ruimte). ,,Toch ben ik er van overtuigd dat de maatregelen die we nu gaan nemen, een flinke stap zijn om de kans op overlast te verkleinen. De capaciteit van het riool wordt immers bijna verdubbeld.

De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. Met name als er gewerkt wordt in de Houbeneindstraat, Overstraat en de Peterstraat krijgt het doorgaande verkeer in Munstergeleen te maken met omleidingen. Volgens de globale planning wordt er in oktober en november gewerkt in de Houbeneindstraat, in oktober november en december in de Overstraat en van november tot en met februari in de Peterstraat. De bedoeling is om in december de straten met veel winkels zo veel mogelijk bereikbaar te houden.

De verwachting is dat de werkzaamheden negen maanden gaan duren. ,,We kunnen dit echter niet garanderen, omdat we verwachten dat er archeologische vondsten gedaan worden. Die kunnen, net als andere onverwachte 'bodemschatten' en bijzondere weersomstandigheden, de werkzaamheden vertragen,' waarschuwt wethouder Els Meewis. Het werk wordt begeleid door de archeologische dienst van de gemeente.


---




Gemeente Sittard-Geleen