Ingezonden persbericht


Huizen, 4 juli 2011

Ondernemers centrum Huizen stemmen vóór BIZ

Met ingang van 1 januari 2012 heeft het centrum van Huizen een Ondernemersfonds op basis van de BIZ (Bedrijven Investeringszone). De afgelopen twee weken hebben alle ondernemers in het gebied hun stem kunnen uitbrengen tijdens een draagvlakonderzoek door de gemeente.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 't Hart van Huizen op maandagavond 4 juli in 't Visnet kondigde de notaris, de heer M.P. Oortman Gerlings, de uitslag van de stemming aan: een grote meerderheid van de ondernemers heeft zich vóór de invoering van de BIZ uitgesproken. Hierop werd door de aanwezige ondernemers en bestuursleden van 't Hart van Huizen uitbundig gereageerd. Op de bijeenkomst was ook wethouder Janny Bakker aanwezig. Zij wees op het belang van het Ondernemersfonds voor het centrum van Huizen en prees het bestuur om haar voortvarende aanpak in dit traject.

De oprichting van een Ondernemersfonds is cruciaal voor het goed functioneren van het centrum van Huizen. Met de gelden uit dit fonds worden activiteiten gefinancierd die onder andere te maken hebben met de veiligheid en de inrichting van de openbare ruimte. Ook de kosten voor promotionele activiteiten worden uit het Ondernemersfonds betaald. De invoering van de nieuwe (experimentele) wet, BIZ, stelt de gemeente in staat een belasting te heffen aan alle ondernemers die in het gebied gevestigd zijn. Zo draagt iedereen op een eerlijke manier bij aan de verbetering en de groei van het centrum.

Noot voor de redactie,