Sonoco koopt activa van Robinson Paperboard Packaging

Transactie breidt vertegenwoordiging van het bedrijf op het gebied van kartonnen verpakkingen in Europa uit

HARTSVILLE, South Carolina (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110704 --

Sonoco UK Ltd., een 100% dochteronderneming van Sonoco (NYSE: SON), één van de grootste gediversifieerde wereldwijde verpakkingsbedrijven en de grootste producent van kartonnen blikjes, heeft de aankoop van activa van Robinson Paperboard Packaging Ltd., een divisie van Robinson PLC (LSE: RBN) voltooid.

De aankoop zal circa 10 miljoen jaarlijkse omzet toevoegen en omvat zowel klantencontracten als andere bedrijfsactiva van Robinson Paperboard Packaging. Als onderdeel van de transactie zal Sonoco de activiteiten op zich nemen van de kartonnen blikjesfabriek van Robinson's Chesterfield die gevestigd is aan de Goyt Side Road. De medewerkers van de Chesterfield-fabriek zullen worden aangehouden.

“De koop van Robinson Paperboard Packaging past strategisch goed bij Sonoco’s groeiende wereldwijde activiteiten op het gebied van stijve kartonnen containers,” aldus Sean Cairns, algemeen directeur van Sonoco Rigid Paper and Closures, Europe. “We zijn van mening dat Robinson’s bewezen expertise in innovatieve papierbasistechnologie en unieke, gepatenteerde processen een sterk platform bieden voor onze continue ontwikkeling en groei in het Verenigd Koninkrijk en Europa.”

Cairns vult aan: “Deze overeenkomst is een overwinning voor Robinson, Sonoco en onze verpakkingsklanten, die in toenemende mate de bewezen voordelen erkennen van stijve kartonnen containers in termen van kostenverlaging en het minimaliseren van de invloed op het milieu – zonder de kwaliteit in gevaar te brengen. Verpakking die gemaakt is van stijf karton verlaagt het gewicht van de verpakking, maakt efficiënter gebruik van grondstoffen en spaart energie.”

Met een oorsprong die teruggaat tot 1839 produceert Robinson Paperboard Packaging stijve kartonnen kokers en dozen voor de voedsel-, dranken-, toiletartikelen-, cosmetica- en de geschenken-/presentatiesmarkten. De Chesterfield fabriek is ISO 14001 milieugeaccrediteerd en heeft ook de British Retail Consortium/IoP Food Hygiene en ISO 9001 accreditatie. Sonoco zal het werken met andere onderdelen van Robinson voortzetten, waaronder de divisie kunststof verpakkingen voor de levering van kunststof hoesjes.

Sonoco is sinds 1923 actief in het VK en heeft nu meer dan 600 werknemers die zich bezighouden met consumenten- en industriële verpakkingsactiviteiten op 10 locaties. Sonoco heeft 44 fabrieken in 15 Europese landen met een jaarlijkse omzet van meer dan $ 700 miljoen en heeft meer dan 5000 werknemers. Het bedrijf is de grootste producent van stijve kartonnen containers, produceert een scala van ronde en spiraalvormige, gerecycleerde kartonnen blikjes, glasvezel cassettes en enkelwikkelskartonnen containers en levert aan een uitlopende reeks van food- en non-food-markten. De activiteiten van Sonoco op het gebied van stijve karton omvatten vestigingen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië.

Over Sonoco

Sonoco, opgericht in 1899, is een $ 4,1 miljard wereldwijd producent van industriële en consumentenproducten en aanbieder van verpakkingsdiensten en heeft meer dan 300 vestigingen in 34 landen waarbij aan klanten in ongeveer 85 landen wordt geleverd. Sonoco is een trots lid van de Dow Jones Sustainability World Index. Bezoek voor meer informatie over het bedrijf onze website op www.sonoco.com.

Over Robinson PLC

Met een geschiedenis van meer dan 150 jaar is Robinson PLC een vooraanstaand aanbieder van d.m.v. kunststof spuitgieten op maat gemaakte verpakkingsoplossingen en kartonnen kokers en dozen voor klanten in het VK en internationaal. Robinson, waarvan de klantenservice de geschiedenis van het bedrijf weerspiegelt als familiebedrijf, heeft een onderscheiden reputatie wat betreft innovatie en verantwoordelijkheid voor het milieu. Ga voor meer informatie naar www.robinsonpackaging.com.

Forward-looking statements

De hierin opgenomen uitspraken die niet historisch van aard zijn, zijn bedoeld als en worden hierbij geïdentificeerd als “forward-looking statements” voor de doeleinden van de safe harbor geregeld door Artikel 21E van de Securities and Exchange Act van 1934, zoals gewijzigd.

De woorden “schatten,” “voorspellen,” “van plan zijn,” “verwachten,” “menen,” “overwegen,” “plannen,” “anticiperen,” “doelstelling,” “doel” “leidraad” en soortgelijke uitdrukkingen identificeren forward-looking statements. Forward-looking statements omvatten onder meer uitspraken over de adequaatheid van cash flows, de verwachte bedragen en het gebruik van cash flows, financiële strategieën en de resultaten die ervan worden verwacht, voortgezette betaling van dividenden, terugkoop van aandelen en realiseren van winstverbeteringen.

Deze forward-looking statements zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, schattingen en voorspellingen over onze branche, de overtuigingen van het management en aannames gedaan door het management. Dergelijke informatie omvat, zonder beperking, discussies met betrekking tot begeleiding en andere schattingen, verwachtingen, overtuigingen, plannen, strategieën en doelen die betrekking hebben op onze toekomstige financiële en bedrijfsprestaties. Deze uitspraken zijn geen garanties voor toekomstige prestaties en zijn onderworpen aan risico's, onzekerheden en aannames die moeilijk zijn te voorspellen. Daarom kunnen werkelijke resultaten aanzienlijk verschillen van die die kenbaar gemaakt of voorspeld zijn in dergelijke forward-looking statements.

Het bedrijf heeft niet de verplichting om forward-looking statements publiekelijk te updaten of te herzien, zowel als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Aanvullende informatie over een aantal van de factoren die tot aanzienlijk verschillende resultaten zouden kunnen leiden, is opgenomen in de rapporten van het bedrijf op formulieren 10-K, 10-Q en 8-K ingediend bij de Securities and Exchange Commission. Dergelijke rapporten zijn verkrijgbaar bij de openbare referentiefaciliteiten van de Securities and Exchange Commission en op hun website, http://www.sec.gov, de afdeling investeerderrelaties van het bedrijf en de website van het bedrijfhttp://www.sonoco.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sonoco
Robin Montgomery, 843-383-7509

robin.montgomery@sonoco.com

Ticker_symbol NYSE:SON