Ab Klink nieuwe voorzitter raad van toezicht VitaValley


Ede, 20110704 -- Voormalig minister Ab Klink is per 1 juli 2011 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van VitaValley. Ab Klink volgt Hans Hillen op.

Naast Ab Klink is ook Marjolein Verstappen (directeur Zorginkoop Achmea) toegetreden tot de raad van toezicht. De overige leden zijn Hans Brouwer en Niek Snoeij. Adviseur van de raad van toezicht is Henk van den Breemen.

Maarten Verkerk, voorzitter van de raad van bestuur van VitaValley, is verheugd over de komst van Ab Klink. “Ab Klink is zeer betrokken bij innovatieve ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Zijn komst sluit goed aan bij de ontwikkeling die we doormaken: wij werken aan het versterken van onze organisatie. De komst van Marjolein Verstappen en bestuurslid Dik Hermans dragen hier tevens aan bij. Ook ons netwerk wordt steeds sterker: Agis/Achmea is toegetreden als strategisch partner en we zijn met een aantal andere grote partijen in gesprek.”

VitaValley
VitaValley is een innovatienetwerk in de zorg dat samen met haar partners zorginnovaties ontwikkelt en implementeert. Daarbij maakt zij onder andere gebruik van de ‘sociale onderneming’. VitaValley ziet het als uitdaging om de kloof die door de vergrijzing ontstaat – namelijk tussen zorgaanbod en zorgvraag – door middel van innovaties te dichten. VitaValley richt zich met name op innovaties voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten.





Stichting VitaValley