Dura Vermeer

Almere - 27 juni 2011

Citymall Almere mooier en aantrekkelijker

Dura Vermeer Bouw Hengelo start maandag 4 juli in opdracht van Unibail-Rodamco en de gemeente Almere met de werkzaamheden om Citymall Almere (het nieuwe gedeelte van Almere Centrum) mooier en aantrekkelijker te maken.

Met een forse investering en een reeks van vernieuwingen en aanpassingen in de komende maanden, komt opdrachtgever Unibail-Rodamco tegemoet aan de wensen van bezoekers, bewoners en winkeliers om de windhinder te verminderen en de sfeer te verhogen.

Start met mooier Belfort
Het vizier zal in eerste instantie gericht zijn op het Belfort, waar in de zomermaanden een fraai groeneiland zal worden ingericht. Er wordt gestart met de demontage van de Kiosk op het Belfort. Deze grote glazen kiosk zal later een nieuwe bestemming krijgen. De bekende stadsklok van Emeke Buitelaar - nu nog te bewonderen in de Schutterstraat - wordt verplaatst en krijgt een plek op het gezichtsbepalende groeneiland van het vernieuwde Belfort. Begin september wordt het groeneiland opgeleverd.

De windhinder wordt aangepakt door het plaatsen van een verticaal windscherm en twee overkappingen hoog boven het straatniveau. Daarnaast staat een prettiger inrichting van de openbare ruimte centraal. Dit wordt gerealiseerd door nieuwe verlichting, straatmeubilair, beplanting, een roltrap naar het Belfort en een duidelijkere bewegwijzering, zodat winkelend publiek en andere bezoekers zich beter kunnen oriënteren.

Samenwerken aan versterking van centrum Almere
Edwin Turksma, algemeen directeur van Unibail-Rodamco: "Wij zijn blij dat we, na een lange periode van voorbereiding in samenwerking met de gemeente Almere, nu echt aan de slag kunnen om Citymall Almere te transformeren tot een winkelcentrum van allure met een sterke aantrekkingskracht op Almeerders én gezinnen uit de verre omtrek." Wethouder Ben Scholten: "Wij werken samen met verschillende partijen om tot versterking van het centrum te komen. De start van de uitvoering van de plannen van Unibail-Rodamco is een grote stap vooruit."
---