Unie van Waterschappen

Maandag, 4. Juli 2011

Onderzoek A&O-fonds naar Het Nieuwe Werken

In opdracht van het A&O-fonds Waterschappen is een verkennend onderzoek uitgevoerd dat praktisch inzicht biedt in de huidige stand van zaken van Het Nieuwe Werken binnen de waterschappen. U vindt de resultaten van het onderzoek in het rapport "Onder de Waterlijn".

Op initiatief van het A&O-fonds Waterschappen is een instrument ontwikkeld dat waterschappen kunnen inzetten waarmee in korte tijd inzichtelijk gemaakt kan worden waar zij momenteel staan op het gebied van Het Nieuwe Werken. Het instrument is in het bijzonder geschikt om met een groep in een interactieve workshopvorm toe te passen.

Platform Nieuwe Werken

De scan geeft concrete inzichten in waar de organisatie staat in relatie tot Het Nieuwe Werken. Ook biedt het gebruikers een platform rond het thema van Het Nieuwe Werken en geeft het inzicht in de mogelijke maatregelen om Het Nieuwe Werken in te voeren.

Toolbox

Het invoeren van Het Nieuwe Werken is in de meeste gevallen een ingrijpende transformatie voor organisaties. Er komt veel bij kijken. Er bestaat tevens geen 'kant en klaar recept' voor. In opdracht van het A&O-fonds Waterschappen is een toolbox ontwikkeld die de waterschappen kan ondersteunen bij dit vraagstuk. Ook voor een waterschap dat reeds ervaring heeft met HNW biedt deze toolbox nog nuttige informatie.