Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwolle, 4 juli 2011

Wie gaat Hoonhorst opvolgen?

17 dorpen en wijken dingen mee naar de titel Duurzaam Dorp Overijssel 2011.

Bedenk hét beste idee om het eigen dorp of de eigen buurt energiezuiniger, schoner en duurzamer te maken en ding mee naar de titel Duurzaam Dorp Overijssel 2011. Op deze oproep van provincie Overijssel reageerden inwoners uit zeventien dorpen, wijken en buurten.

De termijn voor het inzenden van ideeën is verstreken. Een vakjury bestaande uit Vera Dalm (Milieu Centraal) , Wubbo Ockels (TU Delft) en Jacco Vonhof (Novon) gaat onder leiding van Hoonhorstenaar Ruud Lubbers bepalen welke inzending het beste duurzame idee van 2011 wordt. Maar ook de inwoners hebben een belangrijke stem. Via wekelijkse uitzendingen van RTV-Oost, die starten op 3 oktober 2011, en via www.overijsselduurzaam.nl kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen.

Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie van de provincie Overijssel: "Energiebesparing, de ontwikkeling van schone energiebronnen zoals bio-energie, zonne-energie, meer met het OV of de fiets: het zijn allemaal ambities waar de provincie Overijssel hard aan werkt. Met een nieuwe ronde Duurzaam Dorp Overijssel in 2011, willen we ook dit jaar inwoners stimuleren om samen aan de slag te gaan voor een duurzame woonomgeving."

De inzendingen komen uit:
Olst, Basse, Borne, Broekland, Delden, Dwarsgracht-Jonen, Heino, Hellendoorn, Kalenberg, Laag Zuthem, Lettele, Markelo, Nieuw-Heeten, Oldemarkt, Zwolle (Trapjeswijk), Vasse en Willemsoord.