Ingezonden persbericht


Glashart Media lanceert Buienradar App voor Interactieve Televisie

Rijssen, maandag 4 juli 2011 - Glashart Media, de grootste radio- en televisieaanbieder op glasvezelnetwerken in Nederland, lanceert vandaag de Buienradar Applicatie voor haar Interactieve Televisie dienst.

Niels Jonkman, eindverantwoordelijk voor de TV diensten bij Glashart Media: "We zijn erg blij met de uitbreiding van onze interactieve televisie dienst met de Buienradar App. Al onze bestaande klanten hebben direct toegang tot deze dienst die het meest actuele beeld van het weer in Nederland geeft."

Abonnees met interactieve TV van Glashart Media kunnen op dit moment al gebruik maken van een Hyves App en een Zoover App. "Met de lancering van de Buienradar App bouwen we verder aan ons open platform dat we ook wel 0900TV noemen. De komende maanden zullen we op basis van dit concept meer Apps en meer Live-TV gaan bieden", aldus Jonkman.

Met de introductie van de Buienradar applicatie op het IPTV platform wordt een stap gezet om internet en televisie naar elkaar toe te brengen. De onovertroffen snelheid van FttH-netwerken biedt bij uitstek de mogelijkheid om snelle en moderne interactieve toepassingen aan consumenten te bieden.

Aanbieders van content kunnen op basis van het 0900TV-concept gebruik maken van de open technische infrastructuur van Glashart Media. De aanbieders zijn verantwoordelijk voor de inhoud, Glashart Media draagt zorg voor de doorgifte. De radio- en televisie diensten van Glashart Media zijn beschikbaar via de volgende serviceproviders; XMS, Lijbrandt, Edutel, OnsBrabantNet, OnsNetNuenen, OnsNetEindhoven, KickXL, Solcon, Concepts-ICT en Tweak.

--- EINDE BERICHT ---

Over Glashart Media
Glashart Media is de grootste radio- en televisieaanbieder op glasvezelnetwerken in Nederland. Naast analoge radio en televisie biedt Glashart Media met name innovatieve interactieve radio- en televisiediensten met de hoogste beeldkwaliteit. Glashart Media is onderdeel van Reggefiber, dat 'fiber to the home'-netwerken (FttH) bouwt, beheert en exploiteert. Reggefiber heeft de ambitie om alle woningen in Nederland te voorzien van een aansluiting op haar glasvezelnetwerk.

Noot voor de redactie/