Ingezonden persbericht


Persbericht

eFinancialCareers Kwartaal Banenbarometer

Opleving werving en selectie in bankensector

AMSTERDAM, maandag 4 juli 2011 - Op het Europese vasteland is de activiteit in werving en selectie bij banken en vermogensbeheerders duidelijk toegenomen. Dat blijkt uit de Europese Banenbarometer van eFinancialCareers.

Vergeleken met een jaar eerder waren er in de drie maanden tot 30 april 2011 meer dan twee keer zoveel vacatures voor marketing & verkoop, investment banking/M&A en private banking/vermogensbeheer.

In de Europese financiële sector als geheel is de activiteit in werving en selectie in de drie maanden tot 30 april met 44 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. In het Verenigd Koninkrijk was sprake van een stijging van 34 procent.

Als de drie maanden (1 februari tot 30 april) worden vergeleken met de drie maanden daarvoor (1 november 2010 tot 31 januari 2011) blijkt uit de eFinancialCareers Europese Barometer een duidelijke toename in de sectoren krediet, aandelen en risk management - van respectievelijk 96, 79 en 60 procent. In dezelfde periode ging het ook in de sectoren investment banking/M&A, marketing & verkoop en (derivaten)handel fors beter, met stijgingen van ieder ongeveer 50 procent.

In de sector verzekeren was de toename echter aanzienlijk lager. Daar was slechts sprake van een groei van 12 procent in de drie maanden tot 30 april, vergeleken met de drie maanden daarvoor.

James Bennett, Managing Director EMEA en APAC van eFinancialCareers:

"Dat de werkgelegenheid toeneemt in de hele financiële sector op het Europese vasteland is goed nieuws. Heel veel activiteit zien we op een paar hot spots, met name risk management, als gevolg van de sinds de financiële crisis toegenomen aandacht van de bankensector voor toezicht, en in de aanloop naar Basel III. We verwachten dat deze sterke onderliggende trend in de tweede helft van dit jaar zal voortduren."

De kwartaalbarometer van eFinancialCareers volgt vacatures op het Europese vasteland die op de website van eFinancialCareers worden geplaatst in sectoren waarin in drie opeenvolgende maanden minimaal 150 banen worden aangeboden. De twintig sectoren die in de periode tot 30 april in de Barometer zijn opgenomen, zijn: vermogensbeheer, consultancy, investment banking/M&A, handel, onderzoek, juridisch/compliance, kwantitatieve analyse, accounting & finance, marketing & verkoop, operations, IT, private banking/vermogensbeheer, risk management, grondstoffen, corporate banking, verzekeren, stages & traineeships, krediet, derivatenhandel en aandelenhandel.


- einde -

Over eFinancialCareers

eFinancialCareers, een werkmaatschappij van Dice Holdings Inc, is marktleider met haar wereldwijde, online banenplatform gericht op professionals in 'investment banking', vermogensbeheer en effectenhandel. De website biedt financiële professionals een ruim en gespecialiseerd aanbod van vacatures, nieuws over en analyse van de banenmarkt, carrière advies en de resultaten van salarisenquetes. Werkgevers en recruiters kunnen gericht op vacatures specifieke doelgroepen binnen de financiële dienstverlening en de database van CV's doorzoeken. eFinancialCareers heeft een netwerk van co-branded carrièreplatforms met een groot aantal toonaangevende vakmedia in de financiele sector. eFinancialCareers biedt lokale websites in vijf talen aan in 18 verschillende markten (Verenigde Staten, Europa, Midden-Oosten en Azië).

Noot voor de redactie,